F1

F1

Formulakausi käynnissä!

Koko kausi suorana C Moressa

Katso lisää

Lewis Hamilton onnistui estämään Valtteri Bottaksen kultaisen mahdollisuuden – "Se on painajainen"

6:02
Videolla Belgian osakilpailun kärkikolmikon kommentit.

Belgian osakilpailun voittoon ajanut Lewis Hamilton pystyi puolustamaan Valtteri Bottaksen kultaisen mahdollisuuden päästä brittikuljettajan ohi kisan avauskierroksella.

Bottas oli tyytyväinen lähtöruutuunsa aika-ajojen päätteeksi, koska Belgian radan ykkösmutkan jälkeinen pitkä suora tarjosi oivan mahdollisuuden syöksyä Hamiltonin ohi. Bottas ei kuitenkaan onnistunut käyttämään mahdollisuuttaan lähdössä, eikä edes turva-auton jälkeisessä uusintalähdössä. Hamilton onnistui puolustamaan sijoitustaan upeasti.

Hamilton oli kisan lähdössä kuitenkin vaikeuksissa.

– Se lähtö on painajainen, koska ykkösmutkaan on niin lyhyt matka. En saanut hyvää lähtöä mutkasta, mikä lopulta koitui edukseni, koska olen varma, että hän joutui nostamaan jalan kaasulta. Kun pääsimme mäen päälle, hänellä ei ollut tarpeeksi aikaa syöksyä ohitseni. Olen kiitollinen siitä, Hamilton summaa lähtöään.

Lähdön jälkeen Hamilton kontrolloi kisaa tyylikkäästi, eikä hänen kärkisijansa ollut missään vaiheessa uhattuna. Belgian osakilpailusta napattu voitto oli Hamiltonin uran 89:s. Hamilton nousi kahden voiton päähän F1:n kaikkien aikojen voittotilaston kärkipaikkaa pitävästä Michael Schumacherista.

Hamilton korostaa menestyksekkään tallinsa työpanosta huippuvireen taustalla, mutta myöntää olevansa myös itse elämänsä kunnossa.

– On hullua ajatella, että olen 35-vuotias ja tunnen oloni paremmaksi kuin koskaan, Hamilton hymyilee.

Videolla kuvaa Belgian osakilpailun startista.

Lue myös

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja