Mainos

Vetoomus ei kaada Ecce Homo -kohunäyttelyä

Helsingin kulttuurikaupunkisäätiön hallitus ei aio ryhtyä Ecce Homo -valokuvanäyttelyn järjestämistä muuttaviin toimenpiteisiin. Säätiön hallitus käsitteli valokuvanäyttelyn järjestämistä vastustavaa vetoomusta eilisiltana. Vetoomuksen on allekirjoittanut 34 kansanedustajaa.

Säätiön hallituksen mielestä esteettisten elämysten tarjoamisen lisäksi taiteen keskeinen tehtävä on nostaa esiin eettisiä kysymyksiä ja herättää arvokeskustelua. Lisäksi kulttuurivuoden keskeisimmäksi tehtäväksi on määritelty ihmisten elämisen laadun parantaminen. "Ecce Homo -valokuvanäyttelyn teemoja ovat ihmisoikeudet, tasa-arvo, suvaitsevaisuus - laadullisen elämän sisällöllisiä peruspilareita kaikki. Kuvat ovat puheenvuoro vähemmistöjen ja syrjäytyneiden puolesta", sanotaan hallituksen vastauksessa.

Ecce Homo on ruotsalaisen valokuvaajan Elisabet Ohlsonin tuotantoa. Näyttelyn kuvat esittävät Jeesusta homoseksuaalien, transvestiittien ja aidsia sairastavien kanssa. Kansanedustajien nimet vetoomukseen keräsi kristillisen liiton kansanedustaja Toimi Kankaanniemi. Sen allekirjoitti 14 keskustan, 9 kristillisen liiton, 5 kokoomuksen, 4 sosiaalidemokraattien, yksi ruotsalaisen kansanpuolueen ja yksi perussuomalaisten kansanedustajaa.

Kulttuurikaupunkisäätiö ei itse tuota tapahtumia, vaan se on solminut yhteistyösopimuksia hankkeiden tuottajien kanssa. Ecce Homo -valokuvanäyttelyn tuottajana on Helsingin seudun Seta ry. Näyttelyn toteuttaa Valtion valokuvataiteen museo. Se avautuu 16. päivänä kesäkuuta. Näyttely on jo ollut esillä Suomessa, Maarianhaminassa se nähtiin viime syksynä.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.