Mainos

Vesitorni syttyi tuleen Turussa

Turun Luolavuoren vesitornin ulkovuoraus paloi pahasti eilen illalla, kun maanrajasta alkunsa saanut palo eteni nopeasti vesitornin kylkeä pitkin.

Kahdeksan aikoihin eilen illalla alkunsa saanut tulipalo tuhosi Turun Luolavuoren vesitornin ulkovuorausta pahasti. Tulipalo eteni nopeasti kartionmallisen vesitornin kylkeä 30 metrin korkeuteen.

Ennen puoltayötä näytti siltä, että koko vesitornin vuoraus saattaisi tuhoutua. Itse vesitornille palosta ei kuitenkaan aiheutune vaurioita.

Palon syttymissyystä ei vielä ole tietoa. Päivystävän palomestarin mukaan korkeuksissa riehunutta paloa oli äärimmäisen vaikea sammuttaa.

Palokunta joutui purkamaan pitkälti vuorauksen ulointa peltikerrosta päästäkseen käsiksi sen alla palavaan villaan ja laudoitukseen. Paloa oli sammuttamassa kymmenkunta yksikkö sekä säiliöyksiköitä Turun sopimuspalokunnista ja Kaarinasta.

Luvassa kalliit korjauskustannukset

Vesitornin korjauskustannukset tulevat todennäköisesti olemaan yli miljoona euroa.

Luolavuoren vesitorni irrotettiin heti palon alettua vedenjakelujärjestelmästä, eikä sieltä johdeta vettä kotitalouksiin. Palosta huolimatta lähialueen asukkaat saavat vettä normaalisti, joskin huoltotöiden aikana Uittamon alueella ja Saaristossa vedenjakelussa saattaa olla katkoksia.

Lähialueen hanavesi saattaa olla alkuun hieman sameaa johtuen siitä, että palokunta tarvitsi sammutukseen runsaasti vettä, mikä aiheutti paineiskuja verkostoon.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.