Mainos

Kuvat: Vihreää vettä valui kaduille – useita kaukolämpövuotoja eri puolilla Rovaniemeä

Rovaniemellä kaukolämpöverkon paineisku on aiheuttanut vuotoja eri puolilla kaupunkia. Kaduille vuotava vihreä vesi ei ole ympäristölle vaarallista, vakuuttaa Napapiirin Energia ja Vesi.

Varhain aamulla sattui useita kaukolämpövuotoja. Tilanne on nyt vakaa, mutta kaukolämpöverkon paineet ovat normaalia selvästi alemmat. Korjaustyöt ovat käynnissä ja jatkuvat ainakin huomiseen.

Veden vihreä väri johtuu merkkiaineesta, jonka avulla pystytään heti päättelemään, että kadulla oleva vesi on lähtöisin kaukolämpöverkon vuodosta, eikä esimerkiksi tavanomaista sadevettä, kertoo toimitusjohtaja Kristian Gullsten

Gullsten arvioi, että tilanteen syitä päästään analysoimaan alkuviikosta. Paineisku tarkoittaa, että kaukolämpöveden paine verkostossa nousee normaalia suuremmaksi ja sen seurauksena aiheutuu vahinkoja ja vuotoja.

– Vanhat verkon osat ovat heikoimpia ja niissä vuotoja voikin helpommin ilmetä.

Tällä hetkellä vuotopaikkoja on eri puolilla Rovaniemeä viisi. Niistä yksi on saatu korjattua ja kahta korjataan parhaillaan. Asukkaille tilanne voi näkyä lämpimän veden tilapäisenä keskeytyksenä. Lisäksi vuoto vaikuttaa huoneistojen lämmitykseen.

– Mutta onneksi ulkona on edelleen yli kymmenen astetta plussaa, eikä pakkasta, Gullsten sanoo.

Hän arvioi, että vuotovaikutusten piirissä olisi satoja ihmisiä. Suurin osa verkostosta toimii Gullstenin mukaan tavanomaiseen tapaan.

Otsikkoa korjattu klo 14:07: Kaukolämpöverkon vesi on vihreää.


Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.