Vesa-Matti Loiri täyttää 75 vuotta – tältä näyttää legendan uskomaton elämä kuvina

2:20
Vuonna 2019 ilmestynyt Loiri-elämänkerta kertoo legendan työstä, naissuhteista ja itsemurhayrityksestä.

Taiteilija Vesa-Matti Loiri täyttää lauantaina 4.1. kunnioitettavat 75 vuotta.

Näyttelijä ja muusikko, monipuolinen taiteilijaVesa-Matti Loiri täyttää tänään lauantaina 75 vuotta. 60-luvun alkupuoliskolla Teatterikorkeakoulussa opiskellut Loiri teki vakavia rooleja niin teatterissa kuin elokuvissakin.

Simo Salminen (vas.), Vesa-Matti Loiri ja Pertti "Spede" Pasanen Speden parhaat -ohjelmassa.

Koko kansan koomikoksi Loiri nousi muun muassa Jatkoaika ja Spede Show -sarjojen kautta. Unohtamatta tietenkään Loirin ikimuistoista roolia Uuno Turhapurona.

Muusikkona Loiri tunnetaan etenkin Eino Leinon runoihin pohjautuvien kappaleiden tulkitsijana. Vuonna 1980 hän edusti Suomea Eurovision-laulukilpailussa kappaleella Huilumies.

Loiri on ollut naimisissa kolme kertaa. Hänen ensimminen vaimonsa oli näyttelijä Tuula Nyman. Toinen vaimo Mona Loiri menehtyi auto-onnettomuudessa 1990-luvulla. Vesa-Matti ja Mona Loirin poika Jan kuoli 20-vuotiaanavuonna 1994, myös auto-onnettomuudessa. 

Kolmannen vaimon, Riitta Loirin kanssa hän sai kaksi lasta. Jenni-tytär syntyi vuonna 1979 ja Joonas vuonna 1982. Joonas Loiri kuoli sairauskohtaukseen toukokuussa 2019. Loirilla on myös kaksi 90-luvun lopulla syntynyttä poikaa avoliitostaan Stina Toljanderin kanssa.

Koko kansan taitelijana tunnetun Loiri ura lähti uuteen nousukiitoon hänen hurmatessa katsojat muun muassa Tie Pohjoiseen -elokuvassa ja Vain elämää -sarjassa. Viime vuosina mies on keikkaillut ahkerasti ympäri Suomea. 

Kirjailija Jari Tervon laaja elämäkerta taiteilija Vesa-Matti Loirista ilmestyi viime vuonna. Se avasi Loirin ihmeellistä elämää aina huumekokeiluista miehen naisseikkailuihin

Lisää aiheesta

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Olemme päivittäneet MTV Oy:n tietosuojakäytännön. Päivityksen yhteydessä Mediahub Oy:n tietosuojakäytäntö on yhdistetty osaksi MTV:n tietosuojakäytäntöjä. Lue lisätietoja tästä.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja