Vesa-Matti Loiri oli elämänsä aikana naimisissa kolme kertaa – viihdelegendan rinnalla nähtiin myös useita julkkisnaisia

4:57
Laulaja ja näyttelijä Vesa-Matti Loiri on kuollut – katso, kuinka hienon uran hän teki

Näyttelijälegenda Vesa-Matti Loiri menehtyi keskiviikkona 10. elokuuta 77-vuotiaana.  

Näyttelijä Vesa-Matti Loiri oli naimisissa elämänsä aikana kolme kertaa, mutta hänellä oli myös rakkaussuhteita useisiin julkkisnaisiin. Loiri veikkaili aikoinaan Pyhät tekstit -levyn yhteydessä julkaistussa kirjassa, minkä takia liitot ovat loppuneet.

– Mun egooni luultavasti, Loiri kirjoitti.  

Vesa-Matti Loiri avioitui ensimmäisen kerran vuonna 1967 näyttelijä Tuula Nymanin kanssa. Loiri oli avioituessaan 22-vuotias ja Nyman 24. Pariskunnan liitto kesti vain kaksi vuotta. 

Loiri kertoi elämäkerrassaan, ettei pysynyt uskollisena avioliittonsa aikana, mutta ero hoitui lopulta sutjakkaasti ja kumpikin lähti pettymyksen jälkeen rakentamaan elämäänsä uudelleen. 

– Nyman muutti pois, Loiri jäi asumaan pariskunnan vuokrakämppään Pengerkadulle, Kallion kaupunginosaan. He jakoivat sovussa omaisuutensa, joka käsitti hyllyllisen kirjoja ja läjän levyjä. He eivät olleet edes yhteen laskettuna viittäkymmentä vuotta vanhoja erotessaan. Heillä oli avioliitto takana, mutta elämä edessä, kirjassa kirjoitetaan. 

Toisesta avioliitosta syntyi Loirin ensimmäinen lapsi 

Loiri avioitui 70-luvun alussa Mona Puolasen kanssa ja parille syntyi liitosta poika Jan. Pari ei ehtinyt erota virallisesti, sillä Mona menehtyi auto-onnettomuudessa vuonna 1977.  

Jan-poika koki äitinsä kohtalon ja menehtyi auto-onnettomuudessa vuonna 1994. 

Mustasukkaisuus varjosti kolmatta avioliittoa 

Vuonna 1978 hääkellot soivat kolmannen kerran, kun Loiri asteli avioon Riitta Jäppisen (nyk. Loiri) kanssa. Pian häiden jälkeen, vuonna 1979 perheeseen syntyi tytär Jenni. Parin kolmas lapsi Joonas syntyi vuonna 1982. 

Loirin elämäkerran perusteella parin liittoa varjostivat riidat ja etenkin mustasukkaisuus, sillä näyttelijälegenda ei ollut kirjan mukaan uskollinen. 

Pari päätyi eroon lopulta vuonna 1989.  

– Loiri pakkasi jääkiekkomaalivahdin kassinsa ja kertoi lapsille, että nyt isä lähtee lopullisesti, ei vain keikkamatkalle. Se oli Loirin elämän synkimpiä hetkiä. Hän oli lapsena kauhistellut isän ja äidin eroavan, vaikka he eivät sitä koskaan tehneet. Nyt hän itse särki perheensä, kirjassa kerrotaan. 

Joonas Loiri menehtyi sairauskohtaukseen kotonaan 37-vuotiaana vuonna 2019. 

Loiri viihtyi elämänsä aikana monen julkisuudesta tutut naisen kanssa. Hänellä oli elämänsä aikana suhde muun muassa Lenita Airiston, Helena Lindgrenin ja malli Katja Peiposen kanssa. 80-luvun lopulla hänellä syntyi useamman vuoden suhde malli Marita Hakalan kanssa.  

90-luvun alussa Loirilla oli vakava parisuhde Stina Toljanderin kanssa ja parille syntyi 90-luvun puolessa välissä kaksi lasta Ukko ja Sampo. Parin liitto päättyi eroon 90-luvun lopussa. 

Eron jälkeen Loirilla ei ollut vakavampia naisystäviä, joita olisi tuonut julkisuuteen. 

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja