Vesa-Matti Loiri avautuu masennusjaksoistaan Apu-lehdessä: ”Joskus toivon, ettei tarvitsisi herätä”

Uuden levyn ja kirjan julkaiseva Loiri kertoo Apu-lehdessä muun muassa masennusjaksoistaan ja isyydestään.

Laulaja ja näyttelijä Vesa-Matti Loiri, 71, puhuu lehden haastattelussa iästään ja sen mukanaan tuomista terveysongelmista, myös masennuksesta. Loiri sanoo tietävänsä, ettei elämä välttämättä jatku enää pitkään, vaikka vaikeaksi edennyt diabetes on nyt hoidossa.

– Silloin tällöin jostain nousee pahoja masennusjaksoja, jolloin nukkumaan mennessä toivon, ettei tarvitsisi herätä tähän maailmaan, Loiri sanoo Apu-lehdessä.

Terveyteen liittyy myös vuoden 2011 syksyllä Loirille tehty laihdutusleikkaus, jonka seurauksena hänen painonsa putosi 151 kilosta lähes puoleen. Raju painonpudotus kuuluu lehden mukaan myös tulevalla levyllä, jossa hyvin matalaääninen tulkinta on saanut seurakseen myös korkeampia ja heleämpiä sointuja.

Viihdetaiteilija Jope Ruonansuu kertoi MTV:lle kesällä Loirin kannustaneen myös häntä menemään laihdutusleikkaukseen.

Huono omatunto isyydestä

Uudessa Pyhät tekstit -albumiin liittyvässä saman nimisessä kirjassa Loiri pohtii myös muun muassa lapsiaan ja omaa isyyttään.

– Olen potenut huonoa omaatuntoa siitä, että olen ollut niin huono isä. Ammattini puolesta joutui olemaan niin paljon pois heidän elämästään, Loiri kertoo Avulle.

Vaikka Loiri kokeekin olleensa huonosti läsnä isänä, ovat auto-onnettomuudessa vuosina 1977 ja 1994 menehtyneet vaimo Mona ja poika Jani ovat mukana hänen elämässään yhä. Loiri kertoo lehdelle tuntevansa heihin erityisen yhteyden ja pyytäneensä heiltä apua kiperissä tilanteissa.

71-vuotias Loiri on tuottelias muusikko: nyt ilmestyvä Pyhät tekstit on hänen uransa 34. albumi.

Lue myös:

    Uusimmat