Verstappen näki tv-ruudulta Hamiltonin aiheuttaman kolarin – kaivoi heti napakan kommentin lähimenneisyydestä

Lewis Hamiltonin yltiöpäinen Belgian F1-kisan ohitusyritys Fernando Alonsosta johti kolariin, jonka nähtyään Max Verstappen muisti kaivaa esiin monesti hänelle sanotut sanat.

Alonso sai Spassa loistavan lähdön, jolla hän nousi jopa Carlos Sainzin Ferrarin taakse toiselle sijalle. Alpine-kuskin tähtihetki kesti kuitenkin vain vajaan kierroksen, kunnes Hamilton lähti yrittämään ohitusta.

Hamilton leikkasi ulkopuolelta rajusti Alonson linjalle, mikä aiheutti yhteentörmäyksen ja heitti Mercedeksen korkealle ilmaan. Hamiltonin kisa päättyi rajuun alastuloon, ja Alonso nilkutti hetken, kunnes pystyi jatkamaan matkaa.

– Mikä idiootti! Hän sulki oven ulkopuolelta. Saimme megastartin, mutta tuo tyyppi tietää vain miten ajaa ja startata kärjestä! Alonso sähisi tiimiradioon.

Alonso toipui lopulta kisassa viidenneksi. Max Verstappen nousi hurjalla ajolla voittoon peräti 14. lähtöruudusta. Hollantilainen katsoi huippuhetkiä läpi palkintopallijuhlien lämpiössä ja näki Hamiltonin ja Alonson kolarin ensimmäistä kertaa.

– Tuo ei ollut auton leveyden verran, Verstappen totesi lakonisesti Hamiltonin jättämästä tilasta.

Auton leveys on yleinen määritelmä tilasta, joka toiselle autolle tulee jättää ohitustilanteessa. Verstappenia on useasti kritisoitu vastaavista tilanteista. Viimeksi Hamilton käytti määritelmää viime kauden kolaristaan Verstappenin kanssa Monzassa.

– Näin Maxin tulevan ja varmistin, että jätin auton leveyden verran hänelle ulkopuolelle. Menin ykkösmutkaan ja olin edellä, samoin kakkosessa, ja sitten yhtäkkiä hän oli päälläni, Hamilton totesi tuolloin.

Lue myös:

    Uusimmat