Veronpalautukset ei tileille heti – tässä syy viivästykseen!

Tänä vuonna veronpalatukset maksetaan keskitetysti yhden pankin kautta muihin pankkeihin, ja käytössä on ensimmäistä kertaa yhtenäisen euromaksualueen standardi, jonka vuoksi maksut eivät näy tileillä tuttuun tapaan heti vuorokauden vaihduttua.

Ennakonpalautukset maksetaan pankkitileille keskiviikkona 5. joulukuuta. Rahaliikenne hoidetaan ensimmäistä kertaa yhtenäisen euromaksualueen SEPA-standardin mukaisesti. Sen takia maksut eivät ole perillä heti puolenyön jälkeen, kuten aiempina vuosina.

Uutta on myös se, että maksut välittää nyt ensimmäisen kerran Pohjola Pankki, ja ennakonpalautukset maksetaan keskitetysti yhden pankin kautta muihin pankkeihin.

Palautuksia maksetaan noin 3,3 miljoonalle henkilölle, ja palautusten määrä on yhteensä noin 2,3 miljardia euroa.

Aiemmin palautukset ovat tulleet pankkitileille heti vuorokauden vaihduttua, mutta SEPA-ympäristössä ne kirjautuvat muiden maksujen tavoin kyseisen päivän aikana.

Ne palautuksen saajat, jotka eivät ole ilmoittaneet tilinumeroaan verohallinnolle, saavat palautuksensa maksuosoituksina, joita lähetetään yhteensä noin 50 000 kappaletta. Kaikkien pankkien asiakkaat voivat lunastaa niitä OP-Pohjola-ryhmän pankkien konttoreissa 12.-14. joulukuuta alkaen.

Juttua muokattu 22.11. kello 12:05: 5.12. on keskiviikko, ei torstai. Toimitus pahoittelee virhettä.

Lähde: OP

(MTV3)

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja