Veronmaksajat: Keskituloisen palkansaajan ostovoima kohenee noin 150 eurolla

Veronmaksajain Keskusliiton mukaan valtiovarainministeriön budjettiehdotus tarkoittaa sitä, että keskituloisen palkansaajan ostovoima kohenee noin 150 eurolla ensi vuonna.

Liiton mukaan keskituloisen 3 305 euroa kuussa ansaitsevan veroprosentti alenee 0,5 prosenttiyksikköä. Keskituloisen nettopalkan ostovoima paranee puoli prosenttia.

Jos kilpailukykysopimuksen kattavuus nousee vähintään 90 prosenttiin, keskituloisen ostovoima kohenee liiton mukaan ensi vuonna noin 50 euroa lisää.

Veronmaksajain Keskusliiton toimitusjohtaja Teemu Lehtinen pitää budjettiehdotuksen linjauksia ansiotulojen verotuksesta kokonaisuutena myönteisinä.

– Vuonna 2017 on erityisen tärkeää ylläpitää palkansaajien ostovoimaa ja haurasta kotimaista kysyntää jatkuvan palkkamaltin oloissa. Budjettiehdotus vastaa tähän haasteeseen melko hyvin, Lehtinen sanoo tiedotteessa.

Lehtisen mukaan eläkkeensaajien ottaminen tasapuolisesti mukaan veronkevennyksiin on myös tärkeää ja asiassa on otettu askel oikeaan suuntaan.

Veronmaksajain Keskusliiton arvioissa on huomioitu myös arvioidun ansio- ja hintakehityksen vaikutukset veroihin ja ostovoimaan. Laskelmassa ansiotason oletetaan nousevan ensi vuonna keskimäärin 0,8 prosenttia ja hintatason 1,0 prosenttia.


Lue myös:

    Uusimmat