Verokarhu varoittaa mätkyistä: Lähes miljoonan verokortin tuloraja ylittymässä

Eksiä rannalla -sarjan tyyliin tehdyllä videolla tärkeä muistutus veronpalautusten maksamisesta:"Kieli pitkällä odotat" 0:58
Eksiä rannalla -sarjan tyyliin tehdyllä videolla muistutettiin tärkeästä seikasta liittyen veronpalautuksiin.

Verokortin tuloraja on ylittymässä arviolta 970 000 palkansaajalla, jos heille kertyy tuloja loppuvuoden aikana samoin kuin tammi–heinäkuussa, tiedottaa Verohallinto.

Oman verokorttinsa tuloraja kannattaa tarkistaa pikimmiten, Verohallinto kehottaa. Tarvittaessa uuden verokortin voi tehdä esimerkiksi netin OmaVero-palvelussa.

Nyt tehdyn muutosverokortin myötä korkeammat tulot ja noussut perusveroprosentti ehditään mahdollisesti huomioida ennakonpidätyksessä työnantajasta riippuen jo syyskuusta alkaen. Näin palkkatulojen mahdollinen väheneminen jakautuu tasaisesti loppuvuoden kuukausille.

Verokortin tulorajan ylittyessä palkkatuloja verotetaan perusprosenttia korkeammalla lisäprosentilla, joka voi olla yli kaksinkertainen alkuperäiseen verrattuna.

Verohallinto muistuttaa, että paras tilanne palkansaajalle on, jos hänen veroprosenttinsa vastaa mahdollisimman tarkasti todellisia tuloja. Tällöin myöskään ylimääräisinä maksettuja veroja ei tarvitse odottaa veronpalautuksina ensi vuoden seuraaviin maksupäiviin asti.

Onko Suomen verokarhu Euroopan ankarin? 8:06
Onko Suomen verokarhu Euroopan ankarin? Näin Uutisaamussa keskusteltiin aiheesta.

Lue myös:

    Uusimmat