Verkkokauppajätti Amazon ilmoitti laajentavansa Ruotsiin – kilpailijoiden osakkeet notkahtivat välittömästi

8:19
Video: Mitä Yhdysvaltain teknologiajättien kuulemisesta jäi käteen? Tämän takia Facebook, Google, Amazon ja Apple ovat suurennuslasin alla

Verkkokauppajätti Amazon aikoo laajentaa toimintaansa Ruotsissa. Vaikka ruotsalaiset ovat jo aiemminkin voineet shoppailla Amazonissa, tulevaisuudessa he välttävät kalliit toimituskulut, kertoo uutistoimisto Reuters.

Ruotsalaista Amazonin verkkosivua ei ole vielä julkaistu tai sen avaamispäivää ei ole vielä julkaistu. Verkkokauppayritys ei ole myöskään vielä kertonut, aikooko se perustaa Ruotsiin varastoja vai pelkän jakeluketjun.

Logistiikkaketju Kuehne and Nagel kertoo Reutersille, että se valmistelee sopimusta Amazonin kanssa logistiikkakeskuksesta Eskilstunassa, noin 100 kilometria länteen Tukholmasta.

Suuri haaste kilpailijoille

Nordean analyytikko Daniel Ovin sanoo Reutersille, että Amazonin tulo pohjoismaisille markkinoille haastaa erityisesti autonosien, urheilutuotteiden ja sekatavaroiden kaupan.

Ovinin mukaan kilpailussa Amazonin kanssa ovat muissa maissa pärjänneet yritykset, jotka ovat lisänneet valikoimaansa korkean laadun tuotteita ja erikoisbrändejä, joita Amazonista ei saa. Kilpailu on saanut ne myös terävöittämään logistiikkaansa.

Amazonin ilmoituksen jälkeen esimerkiksi sekatavarakauppa Clas Ohlsonin, pikamuotiketju Boozt AB:n ja e-kirjakauppa Styorytellin osakkeet notkahtivat.

Alun perin vuonna 1994 kirjakauppana aloittanut Amazon.com on maailman suurimpia yhtiöitä.

Sen liikevaihto on noin 280,5 miljardia Yhdysvaltain dollaria, ja sen perustaja Jeff Bezos on ollut maailman rikkain henkilö vuodesta 2018 lähtien.

Lue myös

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja