Mainos

Veritimantit: Myös malliagentti todisti Naomi Campbellia vastaan

Malliagentti Carole White on todistanut Haagin sotarikostuomioistuimessa huippumalli Naomi Campbellille lahjoitetuista niin sanotuista veritimanteista. Whiten mukaan Campbell oli saanut veritimantit myöhään yöllä. Liberian presidentti Charles Taylor oli luvannut antaa timantit Campbellille aiemmin samana iltana illallisen yhteydessä. Veritimanttien välittäminen ja vastaanottaminen on laitonta.

Campbellin ja Carole Whiten asuntoon saapui kaksi miestä keskellä yötä tuomaan timantteja.

- He ottivat esiin nuhruisen paperitollon ja antoivat sen Campbellille. "Nämä ovat timantteja", he olivat sanoneet.

Malliagentti Whiten mukaan Campbell oli näyttänyt timantteja hänelle, ja sanonut olleensa pettynyt koska raakatimantit eivät olleet kiiltäviä, vaan näyttivät lähinnä likaisilta pikkukiviltä.

Campbell ja Taylor flirttailivat illallisilla

Campbell sanoi Haagissa viime viikolla, ettei hän ollut varma timanttien lahjoittajasta. Myös amerikkalaisnäyttelijä Mia Farrow on todistanut oikeudessa, ja kertonut Campbellin tienneen timanttien lahjoittajan.

Tutkittavana oleva timanttien lahjoittaminen on tapahtunut vuonna 1997 Nelson Mandelan isännöimillä hyväntekeväisyysillallisilla. Carole Whiten mukaan Taylor ja Campbell istuivat illallisilla vierekkäin ja olivat flirttailleet keskenään.

Charles Taylorin epäillään aseistaneen Sierra Leonen sisällissodassa kapinallisia, jotka vastavuoroisesti antoivat hänelle timantteja valtaamistaan kaivoksista. Taylor on kiistänyt kytköksen. Häntä vastaan on nostettu Haagissa 11 sotarikossyytettä.

(MTV3 - AFP - STT)

Katso Mari Karppisen juttu:

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.