Verhot suojaavat kuumalta ja tuovat valoa kotiin

Verhot ovat tärkeä osa sisustusta, mutta se ei ole niiden ainoa tehtävä. Oikein valittuna ne helpottavat kesäkuumalla olotilaa.

Kevät on aikaa, jolloin moni haluaa uudistaa kotiaan. Muutoksen ei tarvi olla suuri, sillä jo uudet verhot voivat muuttaa koko huoneen ilmeen.

Verho-ompelija Helena Röppänen kehottaa valitsemaan kesäksi ohuet ja kuultavat, mutta runsaat verhot, mikäli kaipaa vain sisustuksellista muutosta.

– Katso, että uusi verhokuosi sopii hyvin muuhun sisustukseen. Läpikuultavien verhojen on oltava runsaat, jotta ne eivät näytä liian laihoilta.

Jos haluat valita hieman vahvemman värin, vaikkapa keväisen keltaisen, kannattaa samaa sävyä laittaa myös muualle huoneeseen, jotta muu sisustus ei näytä irtonaiselta. Jos haluat tuoda huoneeseen runsaasti väriä, valitse vaikkapa muutamia sohvatyynyjä samasta sävyistä kuin uudet verhosi ovat, mutta valikoi muihin esimerkiksi vastavärejä tai mielenkiintoisia yksityiskohtia, kuten printtejä.

Kevättä kohden mentäessä on mukava päästää valo kunnolla sisään, mutta kesällä aurinko voi tuntua liian kuumalta.

– Jos kaipaa suojaa paahtavia kesäpäiviä varten, kannattaa valita screen-kangasta tai muuta teknisesti kudottua kangasta, joista valmistetaan paneeliverhot. Niissä värejä ja kuoseja on vähemmän, mutta ne päästävät lämpöä sisään vähemmän noin 35–60 prosenttisesti, Röppänen neuvoo.

Mikäli omat ompelutaidot eivät riitä, voi omankin kankaan viedä ammattilaiselle. Esimerkiksi Tampereella työskentelevä Helena Röppänen velottaa tavallisten, suorakaiteen mallisten verhojen ompelusta 12 euroa kappale.

Kuvat: Hemtex/ Vallila

Hannele Järvelä/ MTV3

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja