Mainos

Venäläisturistien määrä laskee entisestään

Heikko rupla ja matkustusrajoitteet laskevat Suomeen saapuvien venäläisten turistien määrää. Visit Finlandin arvion mukaan venäläisten turistien määrä laskee tänä vuonna noin 40 prosentilla. 

– Matkustusrajoitteita on asetettu noin neljälle miljoonalle valtion työntekijälle. Rajoitteet vaikuttavat myös siten, että jos perheenpää on matkustusrajoitteiden piirissä, niin luultavasti koko perhe jää kotimaahan, markkinointisuunnittelija Sergei Shkurov Visit Finlandista sanoo. 

Vaikka Rovaniemen matkailubisneksessä menee suhteellisen hyvin, venäläisten turistien määrän lasku vaikuttaa myös siellä. Rovaniemen Matkailun ja Markkinoinnin toimitusjohtaja Sanna Kärkkäinen arvioi, että venäläisten matkailijoiden määrä Rovaniemellä laskee noin 30 prosenttia tänä vuonna.

– Se on dramaattinen pudotus, mutta toisaalta tilaa on auennut uusille markkinoille, joten emme pidä sitä niin suurena pettymyksenä. 

Santa Parkissa venäläisturistien varaustilanne on täsmälleen sama kuin viime vuonna, mutta toimitusjohtaja Ilkka Länkinen olettaa, että määrä putoaa. 

– Sain juuri tietää, että Murmanskissa viisumeita on myönnetty viime vuotta vähemmän, Länkinen sanoo.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.