Mainos

Venäläisten ostot Lappeenrannan Ikeasta jäänevät kevyiksi

Ikean Suomen kiinteistöjohtaja Peik Enbom kertoo, että Lappeenrannan Mustolan liittymä katsottiin sopivimmaksi tavaratalon paikaksi Kaakkois-Suomessa. Syinä olivat hyvät liikenneyhteydet, sijainti lähellä kaupungin keskustaa, isot liikennevirrat ja kaavatilanne.

Myös Imatra, Kouvola, Kotka ja Hamina kilpailivat tavaratalosta. Enbomin mukaan Lappeenrannan hanke ohittaa tärkeysjärjestyksessä Seinäjoen, jonne on myös tulossa Ikea.

Ikea-tavaratalo työllistäisi noin 150 ihmistä ja sen yhteyteen tuleva Ikano-kauppakeskus noin 300 työntekijää. Yhtiön käsityksen mukaan Ikea myös luo enemmän kauppaa alueelle.

– Meillä on kokemuksia siitä, kun Ikea tuli Suomeen, niin kiinnostus kodin sisustukseen koki buumin. Kyllä se varmaan toimii samalla tavalla tällä alueella, arvioi Enbom.

Lappeenrannan Ikea ja Ikano-kauppakeskus voisivat nopeimmillaan avautua ennen joulumyyntiä 2015. Ikean Suomen kiinteistöjohtaja Peik Enbom kertoo, että hanke vaatii vielä muun muassa Lappeenrannan kaupunginhallituksen hyväksynnän, kaavamuutoksen sekä Ikean ja Ikanon globaalien hallitusten investointipäätöksen.

Enbomin mukaan tulevan Ikean venäläiskävijöiden määrää on vaikea ennustaa. Hänen mukaansa tavaratalo rakennetaan ensisijaisesti Kaakkois-Suomen alueen suomalaisia asukkaita varten. Enbom ei usko, että venäläisten ostoryntäys Lappeenrannan Ikeaan olisi valtavan suuri.

– Tullirajoitukset taitavat olla 35 kiloa per henkilö, ja mehän myydään huonekaluja, jotka saattavat olla raskaitakin. Mutta kun sieltä tulee paljon turisteja, niin kyllä ne varmaan piipahtavat ja jotain ostavat, arvioi Enbom.

Hän arvioi, että Lappeenrannan asiakaspalvelutehtävissä on kuitenkin hyvä osata Venäjää.

(MTV3 - STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.