Venäläissivusto ilmoitti maan tappioiksi Ukrainan sodassa 13 000 kuollutta ja 7 000 kadonnutta – uutinen poistettiin nopeasti

Venäjän nykyjohto yrittää epätoivoisesti pitää kiinni vallasta suurhyökkäyksellä Itä-Ukrainaan:"Se on Suomen kannalta huono juttu" 3:23
Venäjän nykyjohto yrittää epätoivoisesti pitää kiinni vallasta suurhyökkäyksellä Itä-Ukrainaan.

Venäläinen uutissivusto Readovka julkisti perjantaina uutisen, jonka mukaan Ukrainassa olisi kuollut yli 13 400 venäläistä sotilasta ja noin 7 000 on kateissa.

Uutinen ehti olla julki vain lyhyen aikaa ennen kuin se poistettiin verkosta perjantaina. Uutisesta ja sen poistamisesta kertoi esimerkiksi Nexta-uutissivusto tviitissään.

Readovkan uutisen mukaan Venäjän lippulaivan Moskvan uppoamisessa kuoli Mustallamerellä 116 sotilasta ja yli 100 on kateissa.

Kaatuneiden ja kadonneiden sotilaiden luvut oli Readovkan mukaan kerrottu puolustusministeriön tilaisuudessa, jossa olivat mukana kaikki merkittävimmät Venäjän valtion valvomat tiedotusvälineet.

Nextan mukaan Readovka ilmoitti myöhemmin perjantaina, että sen sivusto oli joutunut ukrainalaisten hakkerien kaappaamaksi.

Venäjä on ilmoittanut Ukrainan-sodan aikana vain harvoin tietoja kaatuneista sotilaistaan. Kun Venäjä on näitä lukuja kertonut, ne ovat olleet paljon pienempiä kuin Readovkan uutisen lukumäärät.

Suomessa Readovkan uutisesta kertoi perjantaina Keskisuomalainen.

Lue myös:

    Uusimmat