Britannia: Putin luopui rynnäköstä Mariupolin terästehtaalle, koska tarvitsee sotilaita muualla – "Venäjä kärsii yhä aiemmista tappioista"

Donbassin itäisissä osissa raskaat pommitukset ja taistelut jatkuvat Venäjän armeijan yrittäessä edetä kohti asutuskeskuksia, kuten Harkovan alueella sijaitsevaa Barvinkovea ja Pohjois-Donetskin Lymania, kirjoittaa Iso-Britannian puolustusministeriö Twitterissä.

Joukkojensiirroilla Kiovan suunnalta Itä-Ukrainaan Venäjä pyrkii mahdollistamaan vahvempien painopistealueiden luomisen. Raporttien mukaan Venäjä on viime päivinä hyökännyt aggressiivisesti, mutta suuret läpimurrot ovat jääneet saavuttamatta.

– Venäjä kärsii yhä sodassa aiemmin aiheutetuista tappioista. Maa on vetänyt toimimatonta kalustoa takaisin Venäjälle korjattavaksi, Iso-Britannian puolustusministeriö toteaa.

Venäjän presidentti Vladimir Putin ilmoitti eilen päätöksestään saartaa Mariupolin terästehdasalue sen sijaan, että sen valloitusyrityksiä jatkettaisiin.

Putinin saartopäätös perustuu Iso-Britannian puolustusministeriön mukaan haluun vapauttaa suuri osa Mariupolissa olevista venäläisjoukoista muihin operaatioihin Itä-Ukrainassa.

Kaupunkitaisteluilla on taipumus pakottaa osapuolet aikaa, sotilaita ja kalustoa kuluttavaan lähitaisteluun.

– Täysimittainen maavoimien hyökkäys Mariupolissa todennäköisesti aiheuttaisi venäläisjoukoille merkittäviä tappioita, mikä entisestään vähentäisi niiden taistelutehokkuutta, puolustusministeriö arvioi.

Tehdasalue on viimeinen laajempi kohde, jota ukrainalaisjoukot Mariupolissa hallitsevat. Alueella olevien ukrainalaisten sotilaiden määrästä ei ole tarkkaa tietoa. Yleisimmin esitetty arvio on noin 2 000 sotilasta.

Lue myös:

    Uusimmat