Venäläismediat: Aseistautuneet miehet hyökkäsivät turvallisuuspalvelu FSB:n tiloihin Moskovassa – uhrien lukumäärä edelleen epäselvä

Moskovassa Venäjän turvallisuuspalvelu FSB:n päämajan aulatiloihin hyökättiin torstaina illansuussa Suomen aikaa.

Tiedot tapahtuneesta ovat olleet sekavia. Muun muassa Vedomosti-lehden mukaan FSB vahvisti, että aulaan tunkeutuneita hyökkääjiä oli kolme, mutta myöhemmin kertoi hyökkääjän olleen yksittäinen ihminen, joka ei päässyt tunkeutumaan FSB:n tiloihin.

Aiemman version mukaan kolmesta hyökkääjästä kaksi kuoli seuranneessa tulitaistelussa. Joka tapauksessa yksi hyökkääjä pakeni paikalta ja linnoittautui läheiseen rakennukseen jatkamaan ampumista, kunnes hänet ammuttiin.

Uhrien määrää ei ole vahvistettu

RIA-uutistoimiston mukaan hyökkäyksessä loukkaantui viisi ihmistä, jotka ovat lääkärien hoidossa. Hyökkäyksessä myös kuoli FSB:n työntekijä ja liikennepoliisi. Kuolleiden ja haavoittuneiden määrästä on ehtinyt illan aikana olla liikkeellä monia eri tietoja: ampujien uhrina on eri lähteissä kerrottu kuolleen yhdestä neljään ihmistä.

Paikalle tuli useita aseistautuneita poliiseja vilkkaan ostosalueen läpi. Lisäksi apuun hälytettiin FSB:n ja poliisin erikoisjoukkoja. Alue myös eristettiin liikenteeltä, ja ihmisiä ohjattiin pois alueelta tai turvaan sisätiloihin.

19.12.2019 kello 18.47: Uutista päivitetty kauttaaltaan STT:n tiedoilla sekä otsikkoa muutettu uusien tietojen pohjalta. Kello 20.24: Päivitetty STT:n viimeisimmillä tiedoilla.

Lisää aiheesta

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Olemme päivittäneet MTV Oy:n tietosuojakäytännön. Päivityksen yhteydessä Mediahub Oy:n tietosuojakäytäntö on yhdistetty osaksi MTV:n tietosuojakäytäntöjä. Lue lisätietoja tästä.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja