Venäläismedia käyttänyt Wille Rydmanin lausuntoja propaganda-aseena – näin Rydman kommentoi

Venäläismedia on käyttänyt Wille Rydmanin lausuntoja kaupankäynnistä Venäjän kanssa propaganda-aseena. Rydman kommentoi tapausta viestipalvelu X:ssä.

Venäjän medioissa on otettu ilo irti elinkeinoministeri Wille Rydmanin (ps) Yleisradiolle antamista kommenteista.

Yle kysyi Rydmanilta perusteita sille, miksi hallitus jatkaa nikkelikauppaa Venäjän kanssa Ukrainan sodasta Venäjän vastaisista pakotteista huolimatta.

– Eihän siinä ole järjen hiventä, että kun haluamme osoittaa Venäjälle, että emme hyväksy heidän toimintaansa, niin osoittaisimme sen sillä, että ampuisimme omaan jalkaamme, Rydman sanoi Ylelle.

Pravdan mukaan pakotteet ovat syy Suomen talousahdinkoon

Venäläismedia pitää Rydmanin lausuntoa vahvistuksena siitä, että Venäjän vastaiset talouspakotteet ovat epäonnistuneet.

Ria Novosti siteeraa omassa jutussaan Rydmanin kommenttia sanatarkasti.

– Lännellä ei ole rohkeutta myöntää Venäjän federaation vastaisten pakotteiden epäonnistuminen. Itse länsimaissa on toistuvasti ilmaistu mielipiteitä siitä, että Venäjän vastaiset pakotteet ovat tehottomia, Ria Novosti kirjoitti.

Ria Novosti kertoi myös, että venäläisen nikkelin ja lannoitteiden toimitukset Suomeen jatkuvat ja että venäläisen Nornickelin Harjavallan tehtaan on tarkoitus kasvattaa kapasiteettiaan puolitoistakertaiseksi.

Myös venäläinen verkkomedia Pravda.ru kertoi nikkelikaupan Suomen kautta jatkuvan. Pravdan mukaan pakotteet ovat syy Suomen talousahdinkoon.

"Tästä ollaan samaa mieltä Atlantin molemmin puolin"

Rydman on ottanut kantaa kohuun viestipalvelu X:ssä. Hän toistaa siinä kantansa tuontikiellon vaikutuksista.

– Nikkelin tuontikiellosta kärsisivät olennaisesti enemmän Suomi ja länsimaat kuin Venäjä. Tästä ollaan samaa mieltä Atlantin molemmin puolin. Hyvä pakote on sellainen, joka osuu enemmän pakotteen kohteeseen kuin sen asettajaan, Rydman kirjoittaa X:ssä.

Oman kommenttinsa päätymistä Venäjän propagandaksi Rydman ei syytä suomalaismediaa – ja syyttää kuitenkin.

– Venäjän propagandakoneisto tietysti vääntää tosiasiat haluamaansa muotoon. Se ei ole Ylen eikä muunkaan suomalaisen median vika. Mutta joskus pitäisi suomalaisen mediankin kysyä itseltään, kuinka paljon aineistoa se haluaa tuottaa Putinin propagandaan käyttöön.

– Ylen eilinen uutisointi oli malliesimerkki siitä, miten aivan nollatason uutisella todellakin ammuttiin tiedotuksellisesti omaa maata jalkaan. Varmaan ovat taas lehtimiehet ylpeitä tuotoksestaan.

"Olennaista on vaikutus, ei signaali"

Rydman korostaa vielä pakotteiden Venäjää vastaan olevan äärimmäisen tarpeellisia.

– Tukemme Ukrainalle tulee olla selvä. Venäjä on saatava vetäytymään Ukrainasta sekä Ukrainalle annettavan sotilaallisen avun että Venäjään kohdistuvien pakotteiden muodossa, Rydman sanoo.

– Mikä tahansa pakotteelta näyttävä pakote ei kuitenkaan ole järkevä. Olennaista on vaikutus, ei signaali.

Venäläismedian kommenteista kertoi Suomessa ensimmäisenä Iltalehti.

Lue myös:

    Uusimmat