Venäläislähteet: Ukraina on kuljettanut raskasta kalustoa Dneprjoen yli

Venäläislähteet väittävät, että Ukraina on kuljettanut panssariajoneuvoja Dneprjoen yli Hersonin alueella. 

Venäläisten sotabloggareiden levittämässä kuvassa kerrotaan näkyvän Ukrainan kuljetusalus, jonka kyydissä on panssariajoneuvo. Kuva on väitetysti otettu Krynkyn kylän lähettyviltä. Krynky sijaitsee noin 30 kilometriä Hersonin kaupungista koilliseen.

Venäläislähteiden väitteistä kertoo yhdysvaltalainen ajatushautomo Institute for the Study of War (ISW).

Tiistaina venäläiset sotakommentaattorit puolestaan väittivät, että Dneprjoen itärannalla, jota Venäjä pääosin hallitsee, on havaittu länsimainen panssariajoneuvo.

Väitteet panssariajoneuvojen määristä Dneprjoen itärannalla vaihtelevat. Osa venäläislähteistä puhuu yhdestä tai kahdesta, jotkut useista vaunuista.

Venäläislähteiden mukaan yli 300 ukrainalaissotilasta eli noin pataljoona taistelee tällä hetkellä Dneprjoen itäpuolella Krynkyn seudulla. 

Ukrainalla on sotilaita sekä Krynkyn keskustassa että sen lähistöllä, venäläiskommentaattorit väittävät ISW:n mukaan.

Rintamalinja Hersonin alueella on pysynyt käytännössä paikoillaan viime marraskuusta lähtien, jolloin Ukraina valtasi Hersonin kaupungin takaisin itselleen.

Ukraina julkaisi vahvistamattoman videon Venäjän panssareiden joukkotuhosta Avdijivkassa 0:59
Ukraina on julkaissut vahvistamattoman videon Venäjän panssareiden joukkotuhosta Avdijivkassa. Videon kuvausaikaa tai -paikkaa ei ole vahvistettu.

Lue myös:

    Uusimmat