Nikita Mazepin kovien F1-potkuhuhujen kohteena – sivuutti täysin Ukrainan sotatilanteen: "Tämä on vaikeaa aikaa"

Venäläinen F1-kuljettaja Nikita Mazepin sanoo keskittyvänsä työnteon jatkamiseen samaan aikaan, kun spekulaatiot hänen sopimuksensa irtisanomisesta kiihtyvät.

Nikita Mazepin, 22, on venäläisen oligarkin, lannoiteyhtiö Uralkalin omistajan Dmitri Mazepinin poika. Uralkali toimii yhdysvaltalaisen Haas-tallin pääsponsorina.

Venäjän hyökkäys Ukrainaan pakotti F1-sarjan perumaan tämänvuotisen Sotshin F1-kisan. Dmitri Mazepinin mahdollinen joutuminen Euroopan unionin ja Yhdysvaltain pakotelistalle saattaa sotkea myös Haasin rahoituskuviot.

Nikita Mazepin julkaisi perjantaina sosiaalisen median kanavissaan lyhyen tiedotteen, jossa hän kertoi keskittyvänsä kaiken keskellä omaan ajamiseensa.

– Tämä on vaikeaa aikaa enkä pysty vaikuttamaan siihen, mitä sanotaan ja tehdään. Olen valinnut keskittyä siihen, mihin pystyn vaikuttamaan eli kovaan työntekoon ja parhaani tekemiseen Haas-tallin hyväksi. Syvimmät kiitokseni ymmärryksestänne ja tuestanne, Mazepin kirjoitti.

Haas ei vielä torstaina ottanut kantaa Venäjän tilanteeseen, mutta perjantaina tallipäällikkö Günther Steiner kertoi BBC:n haastattelussa, että Mazepinin tilanne tallissa täytyy ottaa tarkasteluun.

– Hallitukset ovat mukana tässä, eikä minulle ole valtaa niihin. Meidän täytyy katsoa, miten tilanne Ukrainassa kehittyy, Steiner kommentoi.

Sky Sportsille hän totesi Haasin tulevan toimeen, vaikka sopimus Uralkalin ja Mazepinin perheen kanssa purettaisiinkin.

Lue myös:

    Uusimmat