Mainos

Venäläiskone lähetti hätäkutsun: Karhu-ryhmä ja iso poliisiarsenaali Helsinki-Vantaalle

Helsinki-Vantaan lentokentälle lähetettiin illalla iso joukko poliiseja venäläisen lentokoneen lähettämän hätäkutsun takia. Paikan päällä kuitenkin selvisi nopeasti, ettei konetta ole kaapattu.

Komisario Patrik Karlsson Helsingin poliisista kertoo, että paikalle lähdettiin, koska lennonjohto ei ollut pystynyt hätäkutsun jälkeen varmistamaan, että kaikki koneessa on kunnossa.

Tämän johdosta konetta vastaan lähetettiin Karlssonin mukaan kaikki joukot, "jotka saatiin irti". Mukana oli myös Karhu-ryhmä eli Helsingin poliisin valmiusyksikkö.

Juuri ennen koneen laskeutumista yhdeksän aikaan illalla lennonjohto sai Karlssonin mukaan yhtyeden lentäjään, jolloin varmistui, että kaikki on kunnossa.

– Syynä oli tekninen vika tai lentäjän virhe tai joku vastaava, hän kertoo.

Karlssonin mukaan vastaavanlaisia tilanteita sattuu joka vuosi vain muutamia.

– Sitä en tiedä, kuinka paljon lennonjohdolle näitä tulee vastaan, mutta poliisille asti vain joitakin yksittäisiä tapauksia vuodessa.

Kyseessä oli Karlssonin mukaan rahtikone, jonka kyydissä oli kaikkiaan seitsemän ihmistä. Siitä, pelästyivätkö he tilannetta, Karlssonilla ei ole tietoa.

– Ainakin he näkivät, että poliisi oli konetta vastassa.

Poliisin näkökulmasta tilanne on nyt Karlssonin mukaan loppuun käsitelty, eikä se johda minkäänlaisiin jatkotoimenpiteisiin.

Tapauksesta kertoi ensimmäisenä Ilta-Sanomat.


Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.