Venäläisille tyly uutinen – liitolta jyrkkä linjaus olympialaisista

Venäläiset ja valkovenäläiset ratsastajat eivät osallistu ensi kesänä Pariisin olympiakisoihin. Päätöksestään ilmoitti maanantaina Kansainvälinen ratsastusliitto FEI.

Kansainvälinen lajiliitto sulki venäläiset ja valkovenäläiset ratsastajat kansainvälisistä kilpailuista maaliskuussa 2022, kun Venäjä oli edellisessä kuussa aloittanut laajamittaisen hyökkäyssodan Ukrainassa.

Tilanne muuttui, kun Kansainvälinen olympiakomitea KOK linjasi aiemmin tässä kuussa, että se sallii venäläisten ja valkovenäläisten osallistua Pariisin kisoihin neutraaleina urheilijoina ilman valtiollisia tunnuksia.

Kansainvälinen ratsastusliitto FEI kuitenkin ilmoitti, ettei venäläisillä ja valkovenäläisillä ole asiaa olympia-Pariisin ratsastuslajeihin. Syynä on se, että ratsastuslajien kelpoisuusaika olympiakisoihin päättyy jo 31. joulukuuta.

– Koska venäläiset ja valkovenäläiset urheilijat eivät ole kisanneet FEI-kilpailuissa 2. maaliskuuta 2022 jälkeen, ei näiden maiden edustajia ole Pariisin 2024 olympialaisissa, FEI perustelee.

Lue myös:

    Uusimmat