Venäläinen oppositiojohtaja Navalnyi kritisoi Trumpin potkimista pois Twitteristä: "Saan päivittäin tapppouhkauksia eikä ketään poisteta"

10:04
Oikeushistorian professori Jukka Kekkonen Helsingin yliopistosta kertoo MTV Uutiset Liven haastattelussa, että Trumpin käyttäjätilin jäädytyksellä on suuri merkitys.

Venäläinen oppositiojohtaja Aleksei Navalnyi kritisoi Twitterin päätöstä jäädyttää presidentti Donald Trumpin käyttäjätili.

Twitter sulki perjantain ja lauantain välisenä yönä pysyvästi Trumpin henkilökohtaisen käyttäjätilin. Yhtiö perusteli päätöstään riskillä väkivaltaan yllyttämisestä jatkossa.

Twitter on ollut Trumpille merkittävä viestintäkanava ja äänitorvi. Hänellä oli tilillään yli 88 miljoonaa seuraajaa.

Navalnyi totea, että Trump on kyllä puhunut vastuuttomasti virkakautensa aikana.

Hän kommentoi, että Twitter-tilin sulkeminen on kuitenkin seurausta sellaisista toimenpiteistä, joista yleisöllä ei ole tietoa. Myöskään ihmisistä Twitterin päätösten taustalla ei ole tietoa. Navalnyin mielestä päätös jäädyttää Trumpin tili perustui tunteisiin ja henkilökohtaisiin poliittisiin näkemyksiin.

– Älkää vain sanoko, että hänet poistettiin Twitterin sääntöjen rikkomisen takia. Minua on uhattu täällä kuolemalla päivittäin jo vuosien ajan, eikä Twitter ole poistanut ketään, Navalnyi hämmästelee.

Navalnyi on huolissaan, että Trumpin poistamista Twitteristä voidaan jatkossa perustella esimerkin kaltaisena käytäntönä, kun jonkun ääni halutaan hiljentää.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja