Venäläinen olympiavoittaja pakotelistalle – julkaisi pöyhkeän vastineen

Venäläinen telinevoimistelun olympiavoittaja Nikita Nagorni on asetettu Kanadan hallituksen ylläpitämälle pakotelistalle, kertoi olympiaurheilua seuraava Inside The Games -sivusto maanantaina. 

Nagorni on yksi neljästäkymmenestäkahdesta yksityishenkilöstä, jotka lisättiin listalle tuoreimmassa päivityksessä. Listalla olevien henkilöiden varat jäädytetään, eikä heillä ole oikeutta olla yhteydessä kanadalaisiin.

Tokion olympialaisissa joukkuekultaa voittanut ja henkilökohtaisissa lajeissa kaksi pronssia ottanut Nagorni on myös kolminkertainen maailmanmestari ja joukkuehopeamitalisti Rion olympialaisista 2016. Hänet on jo aiemmin listattu Ukrainan parlamentin pakotelistalle Venäjän hyökkäyssodan tukemisesta.

Venäjällä urheilun järjestöjohdossa toimiva Nagorni kommentoi pakotteita Telegram-tilillään vaatien poliitikkoja "jättämään urheilun ja urheilun yhtenäisyyteen uskovat rauhaan".

– Ja sanon yhden asian: älkää uskoko provokaatioihin, me olemme tällaisen yläpuolella. Totuus on puolellamme, Nagorni kirjoitti Venäjän uutistoimisto Tassin mukaan, kertoi Inside The Games.

Kansainvälinen voimisteluliitto ilmoitti heinäkuussa, että venäläiset ja valkovenäläiset voimistelijat voivat kilpailla kansainvälisissä kisoissa neutraaleina urheilijoina, mikäli he täyttävät liiton asiaa koskevat säännöt.

Lue myös:

    Uusimmat