Venäläinen murhamies pääsi vankilasta lähtemällä Wagnerin kanssa sotaan – pian kotikaupungissa tapahtui veriteko

Wagnerissa palvelleet venäläisvangit kertovat järjettömistä rynnäköistä: "90 hyökkäsi, 60 kuoli" – Venäjällä valtataistelu vangeista? 2:27
Wagnerissa palvelleet venäläisvangit kertovat järjettömistä rynnäköistä: "90 hyökkäsi, 60 kuoli" – Venäjällä valtataistelu vangeista?

Wagner-sotilas palasi kotiin taisteltuaan Venäjän puolesta. Päiviä myöhemmin häntä epäiltiin murhasta.

Venäläinen Ivan Rossomakhin tuomittiin kymmeneksi vuodeksi vankeuteen kolme vuotta sitten.

Viime vuonna hänelle tarjoutui mahdollisuus päästä vankilasta vuosien etuajassa, jos hän allekirjoittaisi sopimuksen palkka-armeija Wagnerin kanssa. Suunta olisi rintamalle Ukrainaan. Niin hän tekikin.

Tarkalleen ottaen ei tiedetä, milloin Rossomakhin lähti Ukrainaan ja kuinka pitkään hän siellä oli. Uutiskanava CNN kertoo, että yleisesti Wagnerin kanssa solmittu sopimus on pituudeltaan kuusi kuukautta.

Uutiskanavan mukaan venäläissotilas palasi kotikaupunkiinsa Novyi Buretsiin maaliskuussa. Novyi Burets sijaitsee suurin piirtein Moskovan ja Jekaterinburgin välissä.

Sitten kaupungissa tapahtui murha. Joku oli murhannut vanhan naisen.

Syyttävä sormi osoitti Rossomakhiniin ja hänet pidätettiin viideksi päiväksi teosta epäiltynä. Virallista syytettä ei CNN:n mukaan ole nostettu.

Paikallisen silminnäkijän mukaan Rossomakhin olisi nähty kaupungilla käsissään haarukka, kirves ja veitsi uhkaamassa tappavansa kaikki.

Paikallisen poliisilaitoksen päällikkö Vadim Varankin sanoi CNN:n mukaan, että Rossomakhin on totuttu tuntemaan häirikkönä ja sellaisena hänet edelleenkin tunnetaan.  

CNN:n tiedossa ei ole, kuka murhan takana on.

Wagnerin perustaja Jevgeni Prigozhin kommentoi itse tapausta niin, että Wagner on valmis auttamaan kaupungin viranomaisia.

– Jos henkilö käyttäytyy aggressiivisesti tai provosoivasti, ja jos hän on entinen vanki, asiasta tulee ilmoittaa meille. Lähetämme rekrytointiryhmämme, otamme hänet talteen ja lähetämme hänet takaisin rintamalle, missä hänen pitäisi pystyä purkamaan aggressioitaan, Prigozhin sanoi.

Prigozhin sanoi aiemmin, ettei hän enää värväisi tuomittuja helmikuun jälkeen. CNN:n mukaan näyttää kuitenkin siltä, että rekrytointi vankiloissa on jatkunut Venäjän puolustusministeriön alaisuudessa.

CNN kirjoittaa, että se on puhunut useiden sotilaiden kanssa, jotka kertoivat olevansa suoraan ministeriön palveluksessa.

Tiedossa ei ole, kuinka entiselle murhasta tuomitulle Rossomakhinille tulee käymään, mutta todennäköisesti hänen tiensä suuntaa takaisin vankilaan.

Wagnerin hautausmaat täyttyvät vainajista 1:05
Wagnerin hautausmaat paisuvat Venäjällä, tältä näytti eräs niistä alkuvuodesta 2023.

Lue myös:

    Uusimmat