Venäläinen maailmanmestari vakavassa tilanteessa: "Jos en ota pillereitä, kuolen"

Venäläinen taitoluistelulegenda Irina Slutskaja taistelee vaskuliittien eli verisuonitulehdusten kanssa. Slutskaja sanoo pysyvänsä elossa ottamiensa hormonien avulla.

Slutskaja kilpaili viimeisen kerran vuonna 2006. Nykyään hän on 40-vuotias, ja hän on kärsinyt vaskuliiteista jo vuodesta 2003 lähtien.

Vaskuliiteissa elimistön tulehdussolut hyökkäävät nykytiedon mukaan elimistön omia rakenteita vastaan. Vaskuliitteihin liittyy kuumeilua ja laihtumista. Myös ihottumia voi esiintyä, ja tyypillisiä oireita ovat myös lihas- ja nivelvaivat, ääreishermoston toiminnanhäiriöt, nenäverenvuoto, veriyskä ja verivirtsaisuus sekä vatsakivut.

Slutskaja kärsi alkuunsa vuonna 2003 korkeasta kuumeesta, joka hetkeksi laski mutta pomppasi sitten takaisin 39 asteeseen.

– Kukaan ei voinut käsittää, mitä minulle oli tapahtumassa, Slutskaja sanoi Championat-lehdelle.

Sitten kehiin astuivat lihas- ja nivelvaivat. Slutskaja panikoi tilanteensa kanssa, mutta viimein lääkäri totesi, että hän näyttää kärsivän vaskuliiteista.

"Harjoittelu tai elämä"

Vaskuliitteja hoidetaan lääkkeitse suuriannoksisella kortisonihoidolla ja muilla elimistön immuunivastetta vaimentavilla lääkkeillä.

Slutskaja ensin kieltäytyi lääkityksestä ja vetosi siihen, että hänen täytyy urheilijana harjoitella seuraavana päivänä. Lääkärit antoivat kuitenkin tylyn viestin: joko harjoittelu tai elämä.

Slutskaja otti lääkityksen käyttöön. Hän on sairautta hoitaakseen käyttänyt sanojensa mukaan paljon hormoneja ja muita lääkkeitä. Hän sanoo käyttävänsä niitä "joka päivä elämänsä loppuun saakka".

– Kontrolloidakseni sairauttani minun täytyy ottaa pillereitä. Jos en ota niitä, kuolen. En tällä hetkellä, mutta ajan myötä. Jos tätä ei hoida, sairaus on tappava, Slutskaja sanoi Sports.ru-sivuston mukaan.

Slutskaja on taitoluistelun kaksinkertainen olympiamitalisti, kaksinkertainen maailmanmestari ja seitsenkertainen Euroopan mestari.

6:04
Urheilua keskiviikon myöhäisillan Tulosruudusta.

Lisää aiheesta

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Olemme päivittäneet MTV Oy:n tietosuojakäytännön. Päivityksen yhteydessä Mediahub Oy:n tietosuojakäytäntö on yhdistetty osaksi MTV:n tietosuojakäytäntöjä. Lue lisätietoja tästä.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja