Venäläinen kulkukoiralauma liikuskelee Pohjois-Karjalassa, kyläläiset huolissaan turvallisuudesta – useita eläimiä tapettu poliisin päätöksellä

Venäläinen kulkukoiralauma on aiheuttanut alkukesän aikana ongelmia Tohmajärvellä Niiralan alueellea, kertoo poliisi. Koirat ovat olleet sekarotuisia ja pannattomia.

Rajavartiolaitos oli tehnyt muun muassa toukokuun aikana yli 10 havaintoa lauman liikkeistä valtakunnanrajan yli. Poliisin mukaan laumassa on ollut yleensä neljästä kahdeksaan koiraa.

Värtsilän kylän asukkaat ovat ilmoittaneet viranomaisille nähneensä lauman liikkuneen Niiralan rajanylityspaikan pohjoispuolella. Kyläläiset ovat olleet huolissaan turvallisuutensa puolesta. Poliisin mukaan kyläläiset ovat olleet huolissaan myös mahdollisista kulkutaudeista.

Useita koiria jo lopetettu

Poliisin mukaan koirat eivät ainakaan toistaiseksi ole yrittäneet lähestyä ihmisiä tai käyttäytyä uhkaavasti tai vaarallisesti. Lauman ei tiedetä aiheuttaneen myöskään vaaraa lemmikeille tai karjalle.

Poliisi uskoo koirien käytöksen perusteella, että eläimet ovat eläneet villeinä luonnossa. Viranomaiset uskovat, että koirat ovat liikuskelleet ihmisasutuksen lähellä ruoan toivossa.

Poliisi päätti kesäkuun lopussa, että koiralauma lopetetaan. Poliisin mukaan tähän mennessä kahdeksan koiraa on lopetettu. Paikalliset metsästäjät ovat avustaneet poliisia eläinten tappamisessa.

Päällisin puolin lopetetut eläimet ovat olleet terveenoloisia. Yksi koira ontui yhtä jalkaansa. Poliisin tietojen mukaan alueella liikuskelee vielä ainakin viidestä kymmeneen venäläistä kulkukoiraa. Poliisin antama lopetuspäätös on voimassa 19.elokuuta saakka.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja