Mainos

Venäläinen kohuliikemies kansan tentattavana Saarijärvellä

Sastamalan Ellivuoresta Pirkanmaalta ja Saarijärveltä Keski-Suomesta maata hankkinut venäläinen liikemies asteli tänään julkisuuteen näyttävässä tiedotustilaisuudessa Saarijärvellä.

Pietarilainen Denis Fokin kiisti yhteydet rahanpesusta eripuolilla maailmaa epäiltyyn IPOC-rahastoon sekä sen omistajaksi oletettuun Venäjän entiseen viestintäministeriin Leonid Reimaniin. Fokinin mukaan hän haluaa ostaa Suomesta maata, koska puhdas ja kaunis luonto tarjoavat hyvät puitteet kannattavan matkailuliiketoiminnan harjoittamiseen.

Julkisuudelta tarkoin kasvojaan varjellut pietarilainen liikemies Denis Fokin istahti vihdoin sankan yleisön eteen iltapäivällä Saarijärven monitoimihallissa.

Denis Fokin vakuutti olevansa liikkeellä avoimin kortein ja puhtain paperein. Hänen taustassaan ei miehen oman kertoman mukaan ole mitään epäselvää. Yhteydet rahanpesusta eri puolilla maailmaa epäiltyyn IPOC-rahastoon tai sen omistamaan Complus Holding - yritykseen Fokin kiisti jyrkästi.

Yleisölle esiteltiin varmuden vakuudeksi kaupparekisteriotetta, jonka avulla epäselvät yrityskytkökset pyrittiin osoittamaan paikkaansa pitämättömiksi. Vain tunti tiedotustilaisuuden päätyttyä tarkastimme tilanteen virallisesta rekisteristä. Siellä Silta Solutions yhtiön emoyhteisöksi mainitaan yhä Bermudalle rekisteröidyn IPOC-rahaston omistama Complus Holding. Fokinin mukaan tieto on virheellinen.

Yleisöä kiinnosti, miten Fokin oli ajatellut rahoittaa Saarijärvelle alunperin kaavailemansa lähes 100 miljoonan euron investoinnit ?

- Minulla on tulot, jotka on Venäjällä rekisteröity ja minulla ei ole minkäänlaista estettä käyttää näitä tuloja myös täällä, sanoi Denis Fokin.

Saarijärveläiset poistuivat yleisötilaisuudesta hämmennyksen vallassa. Denis Fokin tavoittelee yhtöidensä kautta Saarijärveltä kaikkiaan yli 100 hehtaarin suuruista maa-aluetta.

Katso Tuula Malinin raportti Saarijärveltä (Kymmenen uutiset 20.3.2009)

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.