Mainos

Venäjän ulkoministeri yllätysvisiitillä Iranissa

Venäjä on tukenut Irania ydinkiistassa, mikä on puolestaan hiertänyt Venäjän ja Yhdysvaltojen välejä.

Iranin kiistelty ydinohjelma on ollut yhtenä pääaiheena, kun Venäjän ulkoministeri Sergei Lavrov matkusti yllättäen pikavierailulle Teheraniin. Lavrov tapasi illalla Iranin presidentin Mahmud Ahmadinejadin sekä ulkoministeri Manuchehr Mottakin.

Venäjä on tukenut Irania, joka on tiukasti torjunut länsimaiden epäilyt siitä että se kehittelisi ydinasetta ydinenergiaohjelmansa varjolla. Lavrov arvosteli tänään Yhdysvaltain Irania vastaan asettamia pakotteita hyödyttömiksi.

- Yksipuolisista pakotteista ei ole hyötyä yhteisten ponnistelujen kannalta, Lavrov sanoi Interfax-uutistoimiston mukaan lyhyen vierailunsa päätteeksi.

Iranin ydinkiista on hiertänyt Venäjän ja Yhdysvaltain välejä. Venäjä on varoittanut Yhdysvaltoja hyökkäämästä Iraniin, mitä presidentti Vladimir Putin korosti myös taannoisella Iranin-vierailullaan.

- Voi sitä juosta ympäriinsä hulluna heiluttaen partateriä, mutta se ei ole paras tapa ratkaista ongelma, Putin sanoi Teheranissa kaksi viikkoa sitten.

Iran on vakuuttanut kehittävänsä ydinvoimaa vain sähköntuotantoa varten.

Lavrov ja Ahmadinejad keskustelivat myös venäläisvalmisteisen Bushehrin ydinvoimalan valmistumisaikataulusta. Ydinvoimala on Iranin ensimmäinen.

Iranin ydinohjelmasta huolissaan olevat länsimaat ovat tuloksetta painostaneet Venäjää luopumaan voimalaprojektista.

(MTV3-STT-Reuters-AFP)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.