Venäjän suurlähettiläs latoo kovaa tekstiä Suomesta: "Suuri provokaatio ei jää ilman Venäjän vastausta"

Syyllisiksi nähdään Nato ja EU 2:22
Pavel Kuznetsov soimi vuonna 2018 Natoa ja EU:ta rankalla kädellä: "Mitä on tapahtunut, sen te tiedätte".

Yhteistyö Suomen ja Venäjän välillä ei tule enää koskaan palaamaan entiseen muotoonsa niin kauan kuin Suomi on sotilasliitto Naton jäsen, sanoo Venäjän Suomen-suurlähettiläs Pavel Kuznetsov.

Pitkän linjan diplomaatin mukaan Suomi on menettänyt "itsenäisen päätäntävaltansa" Washingtonille ja Brysselille, kun puhutaan yleisestä politiikasta Venäjän suhteen, kertoo TASS.

– Ei ole paluuta enää entiseen yhteistyömuotoon nyt, kun Suomi on liittynyt aggressiiviseen sotilaallisen blokkiin, diplomaatti linjaa kovasanaisesti.

Kuznetsov soimii haastattelussa myös suomalaispoliitikkoja ja sitä, että kaikki yhteistyö Venäjän kanssa on heidän toimestaan purettu.

– Työyhteyksiä ylläpidetään vain maiden ulkoministeriöiden ja suurlähetystöjen kautta. Myös tiettyjen virastojen ja turvallisuuspalvelujen välillä on kommunikointia käytännön asioiden ratkaisemiseksi, Kuznetsov sanoo.

Kuznetsov kuitenkin kertoo, että suhteiden lämmittely on mahdollista, mutta ei nopeaa.

"Suuri provokaatio ei jää ilman Venäjän vastausta"

Ukrainan tilanteen osalta Kuznetsov harmittelee sitä, että Suomi antaa Ukrainalle sotilaallista apua. Kuznetsovin mukaan Suomi on "Ukrainan kymmenen parhaan sponsorin joukossa".

Seuraavaksi diplomaatti ottaa puheeksi ydinaseet, ja toteaa että Venäjä kostaisi, jos Naton ydinaseita sijoitettaisiin Suomen maaperälle. Hän kertoo odottavansa, että "terve järki voittaa".

– Emme tietenkään voi muuta kuin reagoida Suomen hallituksen mahdollisiin päätöksiin tällä saralla.

– Suomalaiset eivät voi olla ymmärtämättä, että tällainen suuri provokaatio ei jää ilman Venäjän vastausta.

Kuznetsov aloitti tehtävässään vuonna 2017. 

Lue myös:

    Uusimmat