Venäjän painopisteen siirto tuntuu Donbassissa – "Kaikki on käytössä: Sotakoneet, tykistö ja raskaan kaliiperin aseet"

Venäjä sanoo rajaavansa hyökkäystään Ukrainassa maan itäosien separatistialueille 2:15
Venäjä sanoo rajaavansa hyökkäystään Ukrainassa maan itäosien separatistialueille.

Ukrainassa Venäjän iskut Kiovan ja Tshernihivin kaupunkien alueilla ovat jatkuneet siitä huolimatta, että Venäjä lupasi Istanbulin neuvotteluissa vähentää "radikaalisti" sotilaallista toimintaa näiden kaupunkien lähistöllä.

Kiovan alueeseen kuuluvassa Irpinin kaupungissa, jossa on taisteltu jo viikkojen ajan, pommitukset ovat yhä jatkuneet tauotta, Irpinin kaupunginjohtaja Oleksandr Markushyn kertoi BBC:n mukaan. Kaupunkiin on hänen mukaansa isketty keskiviikkona raketeilla sekä kranaatti- ja tykistötulella.

– Selvästikään täällä ei ole turvallista. Monet ihmiset ovat kuolleet (venäläisten) miinoihin ja tykistötuleen, ja monia ihmisiä on ammuttu kuoliaaksi, hän sanoi.

Markushyn väitti myös Venäjän joukkojen ampuneen siviilejä ja ajaneen sitten heidän päältään tankeilla. Kaupunginjohtajan väitettä ei ole voitu tarkistaa riippumattomista lähteistä.

Britannian puolustusministeriön mukaan Venäjällä on yhä joukkoja Kiovan itä- ja länsiosissa siitä huolimatta, että osa joukoista on vedetty muualle. Ministeriö uskoo taisteluiden yhä jatkuvan esikaupunkialueilla tulevina päivinä.

Myös Tshernihivin kaupunginhallinto kertoi hyökkäysten jatkuneen Venäjän lupauksen jälkeen, CNN kertoi.

Donbassin alueella iskut kiihtyneet

Samaan aikaan Itä-Ukrainassa paikallisviranomaiset kertoivat panneensa merkille Venäjän joukkojen kiihtyneet iskut Donbassin alueella, jonne Venäjä kertoi aiemmin sotatoimiensa jatkossa keskittyvän.

– Me tunnemme selvästi sen, kuinka (sotatoimet) ovat nyt kohdentumassa meidän suuntaamme, sanoi Luhanskin alueen sotilashallinnon johtaja Serhi Haidai.

– Kaikki on jo käytössä täällä: sotakoneet, tykistö, raskaan kaliiperin aseet ja kranaatit. Kaikkiin asutusalueisiin isketään, hän sanoi.

Myös Donetskin sotilasviranomaiset kertoivat iskujen kiihtyneen alueellaan.


Lue myös:

    Uusimmat