Venäjä puhuu sotatoimien vähentämisestä Kiovan suunnalla – Zelenskyi: "Kyse ei ole vetäytymisestä, vaan karkottamisen seurauksista"

Venäjän varapuolustusministeri Aleksandr Fomin sanoi tiistaina, että Venäjä aikoo vähentää "radikaalisti" sotilaallista toimintaansa Kiovan ja Tshernihivin kaupunkien lähistöllä Ukrainassa.

Ukrainan presidentti Volodymyr Zelenskyi ilmoitti, että hän ei usko Venäjän rajoittavan sotatoimiaan.

–  Emme usko kehenkään, emme yhtäkään kaunista fraasia, hän sanoi ukrainalaisille pitämässään videopuheessa myöhään keskiviikkoiltana.

– Kyllä, käynnissä ovat neuvottelut. Mutta silti kyse on vasta sanoista, hän sanoi muun muassa Guardianin mukaan.

Zelenskyin mukaan Venäjän joukot valmistautuvat keskittämään nyt taisteluitaan Donbassin alueelle Itä-Ukrainassa. Hänen mukaansa Ukrainan armeija on valmis taisteluihin idässä.

–  Me emme anna mitään pois. Taistelemme jokaisesta metristä maa-alueellamme, hän sanoi.

Venäjän varapuolustusministeri Fominin mukaan väitetyn sotilaallisen toiminnan vähentämisen tarkoituksena on lisätä molemminpuolista luottamusta ja luoda sopivat olosuhteet tuleville neuvotteluille ja rauhansopimukseen pääsemiselle.

Fomin kertoi asiasta sen jälkeen, kun Ukrainan ja Venäjän edustajat olivat neuvotelleet rauhasta Turkin Istanbulissa.

– Me tiedämme, että kyse ei ole vetäytymisestä, vaan karkottamisen seurauksista. Se on puolustajiemme työn ansiota. Mutta samalla tiedämme, että Venäjän joukot ovat kerääntyneet Donbassiin uusia hyökkäyksiä varten. Ja valmistaudumme sitä varten, presidentti Zelenskyi sanoi.

CNN:n mukaan Ukrainan neuvotteluryhmä on kertonut, että Venäjän ja Ukrainan rauhanneuvottelujen on määrä jatkua perjantaina verkkoyhteyden avulla.

Tässä on sovun avain Ukrainan sodan rauhanneuvotteluissa 4:29
Tässä on sovun avain Ukrainan sodan rauhanneuvotteluissa.

Lue myös:

    Uusimmat