Nuorille Leijonille suvereeni voitto heittopussista – superlupaukselle ja ykkösketjulle kaivatut onnistumiset

Alle 20-vuotiaiden jääkiekon MM-kisoissa Suomi onnistui ottamaan turnauksen ensimmäisen voiton, kun Kazakstan jäi jalkoihin lukemin 5-0.

Suomi ratkaisi pelin käytännössä jo ensimmäisessä erässä. Maaliverkkoja heiluttivat sekä puolustaja Otto Latvala että hyökkääjä Aarne Talvitie.

Kapteeni Talvitielle osuma oli turnauksen toinen.

Toisessa erässä Suomen johto kasvoi. Ensin Samuli Vainionpää pääsi iskemään kiekon lähes tyhjään maaliin Valtteri Puustisen läpiajon perään.

Kolmannessa erässä Suomen huippulupaus Kaapo Kakko sai vihdoin ja viimein maalihanat auki, kun hän vastasi Nuorten Leijonien 4-0-osumasta. Kakolla oli ollut turnauksen alkuvaiheilla useita tekopaikkoja.

Heti perään Suomen ykkösketju sai kaivatun onnistumisen, kun Aleksi Heponiemi iski Rasmus Kuparin yrityksen jälkeen 5-0-maalin.