Mainos

Venäjän metsäpalot jatkuvat

Sisäministeriön pelastusosaston kansainvälisestä yksiköstä kerrotaan, että Karjalan ja Pietarin alueiden metsäpalot eivät sammu pian. Venäjän metsäpalojen savut ovat kuitenkin vähentyneet Suomessa.

Karjalan tasavallan ja Pietarin alueen metsäpaloissa Venäjällä ei ole tapahtunut merkittäviä käänteitä. Neuvotteleva virkamies Harry Frelander sisäministeriön pelastusosaston kansainvälisestä yksiköstä kertoo, että tulipalot ovat jatkuneet rajan takana jo viikkoja eikä tilanteeseen ole tulossa yhtäkkistä muutosta. Palot eivät uhkaa levitä rajan yli.

-Tänään siellä on syttynyt 4-5 uutta metsäpaloa. Viranomaisten mukaan viikonloppuna tilanne saattaa pahentua, kun ihmiset ovat vapaa-ajanvietossa, Frelander kertoo.

Avunpyyntöä Venäjältä ei ole tullut eikä sitä odoteta. Frelanderin mukaan palojen sammutukseen tarvittaisiin lentokalustoa, jota Venäjällä on riittävästi.

-Mutta sammutuskoneet ovat satojen hehtaarien paloissa Siperiassa ja Kuolassa, Frelander huomauttaa.

Venäjällä on ollut Frelanderin mukaan tänä kesänä jo 23 000 maasto- ja metsäpaloa.

Metsäpalojen savut vähentyneet

Kaakkois- ja Etelä-Suomen ilmaa sakeuttaneet savut jatkavat hälvenemistään. Venäjän metsäpaloista kantautuva savu näyttää Ilmatieteen laitoksen mukaan kulkeutuvan Suomen eteläpuolelta.

Kaakkoistuuli on heikentynyt 1-5 metriin sekunnissa. Savun kulkeutumista vähentävät myös ajoittaiset sadekuurot, joita on ollut Pohjois-Karjalassa. Myös ilmanlaatu paranee sateen myötä.

Ilmanlaatu Kymenlaaksossa parani jo eilen tyydyttäväksi ja paikoin hyväksi. Helsingissä ilman hiukkaspitoisuus on YTV:n mittausten mukaan 25 mikrogrammaa hiukkasia kuutiota kohden. Normaaliarvo on alle 20 mikrogrammaa kuutiolle.

Kaakkois-Suomen hätäkeskuksesta kerrotaan, että hälytysilmoituksia Venäjältä kantautuvasta savusta tehdään yhä jonkin verran. Hätäkeskuksesta muistutetaan, että tulipaloa epäiltäessä on aina syytä tehdä hälytysilmoitus.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.