Venäjän lajipomoilta vastaisku rajulle sanktioehdotukselle – "Kuinka tällainen maa voidaan kieltää?"

Doping varjostaa mm-urheilua – MTV kertoo uusimmat tuulet valvonnan huipulta 20:26
Videolla MTV Uutiset Live käsittelee dopingia.

Kansainvälinen antidopingtoimisto Wada suosittaa, että Venäjälle langetetaan jopa neljän vuoden panna urheilukilpailuihin. Nyt Venäjän eri lajien pomot ovat ottaneet kantaa maata uhkaavaan rangaistukseen.

Wada päätti suosittaa Venäjälle neljän vuoden pannaa, koska se totesi Venäjän Wadalle toimittamassa dopinglaboratoriodatassa olleen poistettuja tai muutettuja tietoja. Venäjän eri lajiliittojen päämiesten mukaan maata uhkaava rangaistus olisi epäreilu.

– Se on surullista. Voin vain kutsua näitä suosituksia epäreiluiksi, Venäjän nyrkkeilyliiton puheenjohtaja Umar Kremlev toteaa Reutersin mukaan.

– Venäjä näyttelee suurta roolia maailmanlaajuisen urheilun kehityksessä. Kuinka tällainen maa voidaan kieltää?

Wadan komitea tutkii suosituksia 9. joulukuuta järjestettävässä kokouksessaan. Päätös voi olla raju, sillä pannan toteutuessa Venäjä ei saisi osallistua tuleviin olympialaisiin, eikä moniin eri lajien arvokisoihin.

Venäjää on aikaisemminkin ollut dopingmyrskyn silmässä, minkä vuoksi vain yksittäiset urheilijat ovat saaneet osallistua kansainvälisiin arvokisoihin neutraaleina urheilijoina. Venäjällä uskotaan, että rangaistus virheistä on jo kärsitty.

– Nämä suositukset ovat rajuja, rangaistuksia vanhoista ongelmista, joista Venäjää on jo rangaistu, Venäjän curlingliiton puheenjohtaja Dmitri Svishtsev toteaa Reutersille.

– Venäjä on edistynyt paljon dopingin vastaisessa työssä. Seuraavan sukupolven rankaiseminen noin rajuilla tavoilla on liikaa, hän jatkaa.

Lähde: Reuters

Lue myös:

    Uusimmat