Venäjän kapteenin pää täysin jumiin ratkaisuhetkillä – toimitsijan huitomisesta suihkuun

Venäjän nuorten jääkiekkomaajoukkueen kapteenin Vladislav Kamenevin kupoli ei kestänyt MM-finaalissa Suomea vastaan.

Suomen kapteeni Mikko Rantanen ohjasi ajassa 57.51 Suomen 3-2-johtoon. Maali syntyi ylivoimalla, eikä Kamenev sulattanut tilannetta lainkaan. Hän räyhäsi tuomareille täysin palkein ja löi jäähyaitioon mennessään mailansa laitaan säpäleiksi.

Kiukku vain yltyi ja Kamenev jatkoi huiskimistaan käteen jääneellä mailanpätkällään. Huitominen osui suoraan jäähyaitiossa toiminutta toimitsijaa käteen ja seuraus oli tyly: Kamenev passitettiin suihkuun ottelusta.

Hän oli saanut aiemmin 10 minuutin rangaistuksen ja lopullinen tuomio oli 10+20-minuuttinen rangaistus.

Suomi ei saanut ylivoimaa, ja Venäjä painoi lopussa päälle päälle ilman maalivahtia. Ajassa 59.54 Venäjä onnistui tasoittamaan lukemiksi 3-3. Ivan Provorovin laukaus painui suomalaisten epäonneksi maaliin Andrei Svetlakovista vain kuusi sekuntia ennen summeria. Maali merkattiin Svetlakoville.

Ottelu on varsinaisen peliajan jälkeen 3-3-tasatilanteessa. MTV Sport seuraa ottelun etenemistä.