Mainos

Venäjän ja Suomen kuljetuskiista laukeamassa

Suomen kuorma-autoliiton ja Venäjän tullin välisessä kiistassa on päästy lähelle ratkaisua. Kansainvälinen maantiekuljetusjärjestö IRU on tehnyt Venäjän tullin kanssa sopimuksen, jonka mukaan suomalaisautoilijoilta ei enää peritä maksurästejä.

Sopimuksen mukaan suomalaisille kuljetusliikkeille annetaan "yleinen armahdus" eli Venäjän tulli luopuu vanhoista maksuvaatimuksista. Kuorma-autoliiton toimitusjohtaja Seppo Sainio sanoo, että ns. mustien listojen kohtalo täytyy vielä täsmentää. On epäselvää, merkitseekö saavutettu sopimus suomalaisautoista tehtyjen listojen vetämistä pois. Kuorma-autoliitossa odotetaan myös, että rästien vuoksi takavarikoidut ajoneuvot vapautetaan eikä uusia takavarikointeja enää tehdä.

Kuorma-autoliiton mukaan Venäjän viranomaiset ovat perineet kuljetusyrittäjiltä niille kuulumattomia maksuja. Vastalauseeksi se on irtisanonut venäläisten kuljetusliikkeiden TIR-takaussopimuksen. Irtisanomisaika päättyy 6. lokakuuta, jonka jälkeen Suomen tulli ei voisi enää hyväksyä maahan tulevia tai maasta lähteviä venäläisten kuljetusyritysten TIR-kuljetuksia.
(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.