Venäjän ainoan lentotukialuksen tulipalo sammutettu, ainakin yksi kuollut

Venäjän ainoalla lentotukialuksella eilen syttynyt tulipalo on saatu sammutettua, kertovat venäläiset uutistoimistot.

Murmanskissa korjattavana olevalla Admiral Kuznetsov -lentotukialuksella riehuneessa palossa kuoli ainakin yksi ihminen. Kuollut oli laivaston sotilas. Kuolonuhrin lisäksi yhden upseerin kerrotaan olevan kadoksissa.

Kymmenen ihmistä vietiin torstaina sairaalahoitoon sen jälkeen, kun he olivat hengittäneet savua.

Lehti: Kuuma metalli sytytti roskia

Venäläinen sanomalehti Kommersant kertoi tänään, että tulipalo alkoi, kun kuumaa metallia oli pudonnut kuiluun ja joutunut kosketuksiin alemmalla kannella olleen roskakasan kanssa. Rojukasassa oli ollut myös öljyinen rätti.

Aluksen palohälytin oli purettu korjaustöiden yhteydessä, ja tulipalo oli tämän vuoksi ehtinyt levitä, lehti kertoi lähteisiinsä viitaten.

Eilen aloitettiin muun muassa tutkinta, jossa selvitetään oliko työmaalla syyllistytty turvallisuusrikkomuksiin.

Korjaustöillä hulppea hinta

Lentotukialus on ollut korjattavana Murmanskissa jo yli kaksi vuotta. Se kärsi vaurioita myös syksyllä 2018, kun nostokurki kaatui aluksen kannelle. Yksi ihminen kuoli nostokurkionnettomuudessa.

Aluksen on ollut määrä palata palveluskäyttöön vuonna 2021. Korjaustöiden on kerrottu maksavan noin miljardi dollaria eli lähes 900 miljoonaa euroa.

300-metrinen Admiral Kuznetsov on Venäjän laivaston lippulaiva. Alus laskettiin vesille 1985, mutta otettiin palveluskäyttöön vasta kymmenen vuotta myöhemmin.

Jutun otsikkoa muokattu 14.12. kello 9.08: Aiemmin jutun otsikossa kerrottiin, että palon tuhojen korjaaminen tulee maksamaan lähes miljardin. Miljardin kustannusarviossa ei kuitenkaan ole kyse pelkästään palon aiheuttamista tuhoista, sillä alus on ollut korjattavana jo yli kaksi vuotta muista syistä.

Lisää aiheesta

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Olemme päivittäneet MTV Oy:n tietosuojakäytännön. Päivityksen yhteydessä Mediahub Oy:n tietosuojakäytäntö on yhdistetty osaksi MTV:n tietosuojakäytäntöjä. Lue lisätietoja tästä.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja