Putin: Uusi sotilaspiiri vastaus Suomen Nato-jäsenyyteen – "Ei meillä ollut ongelmia, mutta nyt niitä tulee"

Putin: Suomen Nato-jäsenyydestä koituu ongelmia – Venäjä palauttaa vanhoja sotilaspiirejä 1:58
Katso: Putin vihjaili Suomelle koituvan ongelmia Nato-jäsenyydestä – Venäjä palauttaa vanhoja sotilaspiirejä

Sotilasliitto Naton jäsenyys tuo Suomelle ongelmia, varoittaa Venäjän presidentti. 

Sotilasliitto Naton jäsenyys tuo Suomelle ongelmia, varoittaa Venäjän presidentti Vladimir Putin. Putin sanoi sunnuntaina julkaistussa televisiohaastattelussa, että Venäjä perustaa jäsenyyden vastineeksi uuden Leningradin sotilaspiirin Luoteis-Venäjälle ja keskittää sinne "tietyn määrän" sotilasyksikköjä.

– He (länsi) raahasivat Suomen Natoon. Oliko meillä ongelmia heidän kanssaan? Kaikki erimielisyydet, mukaan lukien 1900-luvun puolivälin alueelliset erimielisyydet, oli jo aikoja sitten ratkaistu, Putin sanoi valtiollisen television haastattelussa.

– Ei meillä ollut ongelmia, mutta nyt niitä tulee, koska tulemme perustamaan Leningradin sotilaspiirin ja keskittämään sinne tietyn määrän sotilasyksikköjä, Putin jatkoi.

Sotilaspiiri ja joukot Suomen rajalla lähes vuoden vanha tieto

Venäjän on jo tämän vuoden tammikuussa kerrottu aikovan luoda Moskovan ja Leningradin sotilaspiirit sekä muodostaa Karjalaan armeijakunnan. Tuolloin kerrottiin, että sotilaallista läsnäoloa Suomen rajalla on tarkoitus vahvistaa. Suomi ei tuolloin kuulunut Natoon. 

Uutisen julkaisun aikaan arvioitiinkin, että ilmoitus sotilaallisen läsnäolon lisäämisestä Suomen läheisyydessä voi liittyä Suomen ja Ruotsin päätökseen hakea sotilasliitto Naton jäsenyyttä, mikä ei ollut Venäjän mieleen.

Putin tyrmäsi myös Yhdysvaltain presidentti Joe Bidenin puheet Venäjän aikomuksista hyökätä Natoa vastaan "täydeksi roskaksi". Putinin mukaan Venäjällä ei ole halua taistella sotilasliitto Naton kanssa.

– Tämä on vain retoriikkaa, jolla oikeutetaan väärä politiikka Venäjää vastaan. Venäjällä ei ole sen paremmin geopoliittista, taloudellista kuin sotilaallistakaan intressiä taistella Nato-maiden kanssa, Putin vakuutti.

Biden oli sanonut, että Venäjä voisi hyökätä Nato-maahan, jos se voittaa sodan Ukrainassa.

Ukrainan tuki vähenee ja apupaketit ovat vastatuulessa EU:ssa ja Yhdysvalloissa – kuinka vaikea Ukrainan tilanne nyt on? 10:39
Katso myös: Ukrainan tuki vähenee ja apupaketit ovat vastatuulessa EU:ssa ja Yhdysvalloissa – kuinka vaikea Ukrainan tilanne nyt on?

Lue myös:

    Uusimmat