Venäjältä täyslaidallinen Suomen rajapäätöksestä – "Osoittaa omaa kykenemättömyyttään"

Hybridiuhkien torjuntakeskuksen johtaja suitsuttaa hallituksen rajapäätöstä: "Estetään todella vaarallinen tilanne" 2:37
Hybridiuhkien torjuntakeskuksen johtaja suitsuttaa hallituksen rajapäätöstä: "Estetään todella vaarallinen tilanne"

Venäjällä on odotetusti suhtauduttu kielteisesti Suomen päätökseen sulkea itäraja kokonaan. Hallitus kertoi tiistaina, että viimeinenkin rajanylityspaikka Raja-Joosepissa suljetaan keskiviikon ja torstain välisenä yönä. Kaikki rajanylityspaikat ovat kiinni joulukuun 13. päivään saakka.

Venäjän ulkoministeriön tiedotustilaisuudessa keskiviikkona tiedottaja Maria Zaharova luonnehti Suomen päätöstä oudoksi. Zaharova torjui Suomen linjan, jonka mukaan kyse on Venäjän hybridioperaatiosta ja turvapaikanhakijoiden ohjaamisesta rajalle. 

Päinvastoin hän piti Suomen toimintaa hybridivaikuttamisena.

– Suomi on aina ylpeillyt koko maailmalle sillä, miten hieno maa se on ja miten se noudattaa kansainvälisiä sopimuksia. Ja nyt se ei ole vastuussa omista sanoistaan. Muut maat eivät toimi näin, mutta se on osa Suomen virallista politiikkaa. Näitä päätöksiä täytyy arvioida hybriditilanteena, hän totesi.

Tiedottaja käänsi puheen hybridivaikuttamisesta puolustusliitto Natoon ja Ukrainan tukemiseen. Muutenkin hän yritti pestä kätensä Venäjän toiminnasta rajalla kokonaan.

– Kyse ei ole hybridisodasta, kun ihmiset etsivät suojaa tai parempaa elämää. Suomi osoittaa tällä päätöksellä vain omaa kykenemättömyyttään. Meillä ei ole mitään tekemistä sen kanssa, Zaharova totesi.

Lue myös:

    Uusimmat