Venäjällä vangittu oppositiojohtaja Aleksei Navalnyi löytyi

Video: Toimittaja käveli suoraan venäläisagentin ovelle:"Myrkyttikö sinun tiimisi Navalnyin?" 0:56
Toimittaja käveli suoraan venäläisagentin ovelle: "Myrkyttikö sinun tiimisi Navalnyin?"

Oppositiojohtaja Aleksei Navalnyi on löydetty hänen tiedottajansa mukaan Luoteis-Siperiasta, IK-3 rangaistussiirtolasta.

Venäjällä vangittu opposition johtohahmo Aleksei Navalnyi on löytynyt. Asiasta kertoo hänen tiedottajansa Kira Jarmysh viestipalvelu X:ssä. 

– Olemme löytäneet Aleksei Navalnyin. Hän on nyt IK-3 rangaistussiirtolassa Harpin kylässä Jamal Nenetsien autonomisessa piirissä. 

– Hänen asianajajansa vieraili hänen luonaan tänään. Aleksei voi hyvin, Jarmysh kirjoittaa X:ssä.

Jos tviitti ei näy, voit katsoa sen täältä

Huoli Navalnyin olinpaikasta heräsi maailmalla

Joulukuun puolivälissä Navalnyin tiedottaja kertoi, että Navalnyi on siirretty pois vladimirilaiselta vankileiriltä tuntemattomaan paikkaan. 

Tuolloin esimerkiksi Yhdysvallat ja Ranska esittivät huolensa Navalnyin katoamisesta.

Hän on virunut poliittisena vankina venäläisvankiloissa jo liki kolme vuotta, maaliskuusta 2021 lähtien. Navalnyi kärsii parhaillaan 19 vuoden vankeustuomiota. Tiedottajan mukaan Navalnyita syytettiin muun muassa ääriliikkeen perustamisesta ja rahoittamisesta sekä julkisesta yllyttämisestä ääriliikehdintään.

Oppositiohahmon tuomioita pidetään laajasti poliittisina. Saksan ulkoministeri Annalena Baerbock on kutsunut Navalnyin saamaa tuomiota silkaksi vääryydeksi. 

Hän on kirjoittanut sosiaalisessa mediassa, että Venäjän presidentti Vladimir Putin ei pelkää mitään niin paljon kuin sodan ja korruption vastustamista ja demokratian puolustamista, vaikka se tapahtuisi vankilan sellistä käsin.

Mikä tekee Navalnyista Putinin pahimman vihollisen? 10:00
Katso video: Mikä tekee Aleksei Navalnyista presidentti Vladimir Putinin pahimman vihollisen?

Navalnyi esiintyi julkisuudessa ensimmäistä kertaa kuukausiin – Tältä myrkytetyksi epäilty oppositioaktivisti näyttää 1:19
Navalnyi esiintyi julkisuudessa ensimmäistä kertaa kuukausiin keväällä 2023.

Lue myös:

    Uusimmat