Missä on Aleksei Navalnyi? Kreml: Meillä ei ole kykyä eikä aikeita tarkkailla, missä vankimme ovat

Navalnyi esiintyi julkisuudessa ensimmäistä kertaa kuukausiin – Tältä myrkytetyksi epäilty oppositioaktivisti näyttää 1:19
Navalnyi esiintyi julkisuudessa ensimmäistä kertaa kuukausiin keväällä 2023.

Venäjän valtiohallinnon mukaan Yhdysvaltain kommentteja vangitusta oppositiopoliitikko Aleksei Navalnyista on mahdotonta hyväksyä.

Yhdysvallat sanoi maanantaina olevansa syvästi huolissaan, sillä Navalnyin olinpaikasta ei ole saatu mitään tietoa liki viikkoon.

–  Hänen edustajansa tai hänen perheensä eivät tiedä missä hän on. Hänet tulisi vapauttaa välittömästi, eikä häntä ylipäätään olisi pitänyt edes vangita, sanoi kansallisen turvallisuusneuvoston edustaja John Kirby.

Kremlin tiedottaja Dmitri Peskovin mukaan Venäjällä ei ole aikomuksia eikä kykyä tarkkailla, missä kukin vanki kulloinkin sijaitsee.

– Puhumme vangista, joka on todettu syylliseksi ja on istumassa tuomiotaan, Peskov lausahti.

Navalnyin edustaja Kira Jarmysh kirjoitti viestipalvelu X.ssä, että Navalnyihin ei ole saatu yhteyttä kuuteen päivään. Hän ei ole enää siinä vankisiirtolassa, missä häntä on pidetty viime vuoden kesäkuusta lähtien, eikä myöskään toisessa, sen lähellä sijaitsevassa vankisiirtolassa.

Oikeus määräsi jo kesällä Navalnyin siirrettäväksi uuteen, kovemman kurin rangaistussiirtolaan.

Navalnyi sai elokuussa 19 vuoden vankeustuomion ekstremismisyytteistä. Oppositiohahmon tuomioita pidetään laajasti poliittisina.

Lue myös:

    Uusimmat