Mainos

Venäjä vei euroviisujen voiton

Ateenan euroviisuissa kaksi vuotta sitten kakkoseksi sijoittunut Venäjän Dima Bilan käytti Belgradissa saamansa tilaisuuden hyväkseen ja otti maalleen voiton. Samalla Bilan liitti maansa Eurovision laulukilpailujen voittajamaiden listalle.

Dima Bilanin Believe-kappaleen voitto ei ollut yllätys kenellekään. Bilan keikkui ennen kisaa jokaisen ennakkokaavailu- ja vedonlyöntilistan kärkipäässä. Voitto ei ollut voittajallekaan yllätys.

- Voin rehellisesti sanoa, että uskoin meidän vievän täältä koko potin kotiin. Ja niinhän me sitten veimmekin, Bilan riemuitsi kisan jälkeen.

Viisufinaali ei silti ollut Bilanille mikään helppo rupeama. Sen jälkeen mies oli kuitenkin pelkkää hymyä.

- Kun nyt ajattelen tätä iltaa, se kolme minuuttia esiintymislavalla taitaa olla elämäni hienoin kolmeminuuttinen, Dima hehkutti.

"Koko Venäjä uskoi"

Dima Bilan on uransa aikana saavuttanut jo sitä sun tätä. Kotimaasta miehen syliin on pudonnut platinalevyjä useampikin kappale. Moskovan legendaarisella Punaisella torilla Bilan on esiintynyt konsertissa, jonka kirkkaimpina tähtinä sädehtivät Shakira ja The Black Eyed Peas.

Bilan on kotimaassaan voittanut ties mitä muitakin palkintoja, painellut maailmaa pitkin ja poikin ja tehnyt muun muassa dueton Nelly Furtadon kanssa. Taustavoimia Bilanilla löytyy pallon toiseltakin puolelta.

- Lähetän osan tästä voitosta Yhdysvaltoihin, Bilan sanoi viitaten ilmeisesti siihen, että viisut voittaneen laulaja-lauluntekijän kanssa Believe-kappaletta oli tekemässä myös Jim Beanz.

Vaikka venäläinen viisuvoittaja sanoi tienneensä voiton putoavan tänä vuonna syliin, jaksoi hän olla ykkössijasta kiitollinen.

- Tämä oli vaikea päivä, koska kaikki maat tekivät täällä parhaansa. Meillä koko tiimi toimi loistavasti. Me uskoimme toisiimme ja luulen, että koko Venäjä uskoi unelman toteutuvan.

- Tämä on vähän kuin olisi voittanut jalkapallossa tai jääkiekossa. Voitto tuli, mutta siihen kuljettiin pitkää ja kivistä tietä pitkin.

"Älkää naurako"

Kansainvälistä uraa luova Bilan oli jo ehtinyt miettiä viisuvoittoa myös mahdollisuutena saada maailmanlaajuinen kiito lopulliseen lentoon.

- Totta kai tämän voiton myötä on enemmän mahdollisuuksia luoda uraa, Bilan oletti.

Venäjälle Bilanin ykköstila oli siis ensimmäinen viisuvoitto kautta aikojen. Kaksi vuotta sitten Ateenassa Suomi ja Lordi jyräsivät Bilanin edelle. Jotenkin tuntuu, että Dima oli silloinkin ollut varma voitostaan.

- Tänä vuonna saimme pahat voimat karkotettua pois. Olen voitostani kiitollinen koko Venäjälle ja haluan kiittää ykköstilasta jokaista venäläistä.

- Älkää naurako, tämä on vakava asia, Eurovision laulukilpailun voittaja vuosimallia 2008 vakavoitui kesken riemuhuuman.

Suomi jäi sijalle 22

Venäjän edustaja Dima Bilan kappaleella "Believe" keräsi 272 pistettä.Toiseksi tuli yksi ennakkosuosikeista Ukraina, Ani Lorak ja laulu nimeltään "Shady Lady" .

Kolmannelle sijalle ylsi Kreikan Kalomira ja kappale "Secret combination".

Suomen edustaja Teräsbetoni ja Missä miehet ratsastaa keräsi 35 pistettä ja sijoittui sijalle 22. Pisteitä Suomelle tuli Virolta (10), Latvialta (1), Islannilta (7), Norjalta (4), Andorralta (4), Puolalta (2) ja Ruotsilta (7).

Toisin kuin ennakkoon arvailtiin, Ruotsi keräsi enemmän pisteitä kuin Suomi eli 47.

Lue myös:

(MTV3-STT-YLE)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.