Mainos

Venäjä uskoo sanktioiden pikaiseen poistamiseen

Venäjä uskoo Länsimaiden purkavan Venäjän vastaisia pakotteita pikaisesti.

Maan varapääministeri Igor Shuvalov totesi tänään Moskovan Gaidar-foorumissa, että venäläisten yritysten tulee valmistautua sanktioiden purkamista seuraavaan aikaan. 

Foorumiin osallistuneen presidentti Tarja Halosen mukaan venäläiset ovat turhautuneita kansainväliseen politiikkaan, ja tulkintaerot osapuolten välillä yhä suuria. 

Hän on tavannut vierailunsa yhteydessä Venäjän pääministeri Dmitri Medvedevin ja duuman puheenjohtaja Valentina Matvijenkon. Halonen arvelee, että yhteisymmärryksen rakentaminen saattaa alkaa Syyriasta. 

Vaikka Yhdysvaltojen tulevan hallinnon Venäjän-politiikka on vielä yksi suuri kysymysmerkki, Gaidar-foorumissa Venäjän valtaeliitti uskoo selvästi parempaan huomiseen. 

-On tullut aika ymmärtää, että sanktiot päättyvät pian. Ja mitä tulee vastapakotteisiin, sekä minun että maatalousministeriön täytyy lähteä siitä, että vastapakotteet tullaan peruuttamaan, Shuvalov toteaa.

Sitä, milloin ja miten Venäjä uskoo sanktioiden kaatuvan, Shuvalov ei valottanut. Venäjän vastapakotteet jatkuvat hänen mukaansa ainakin vuoden loppuun.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.