Venäjä tuomitsee USA:n iskun: Perustelut ovat sepitystä, isku vahingoittaa välejä merkittävästi

Reagoiko Venäjä Yhdysvaltojen pommitukseen Syyriassa? 4:04

Venäjän hallinnosta on kommentoitu Yhdysvaltain iskua Shayratin lentokentälle Syyriassa. Venäjän mukaan neljä syyrialaista sotilasta tappanut täsmäohjusisku oli aggressio suvereenia valtiota vastaan.

Venäjän mukaan iskut rikkovat kansainvälisiä lakeja. Maan hallinnosta kommentoitiin tiedotusvälineille perjantaina, että Yhdysvaltain perustelut iskulle ovat sepitettyjä tekosyitä. Iskujen sanotaan myös olevan Yhdysvaltain yritys siirtää maailman huomio pois Irakista, missä valtion viimekuiset ilmaiskut tappoivat ainakin 150 ihmistä.


Yhdysvaltojen presidentti Donald Trump määräsi ohjusiskun kostoksi kemiallisilla aseilla tehdystä hyökkäyksestä, jonka tekijänä Yhdysvallat pitää Syyrian presidentti Bashar al-Assadin hallintoa.

Välimerelle sijoitetuista sotalaivoista laukaistiin Pohjois-Syyriassa sijaitsevalle hallituksen lentokentälle yhteensä 59 Tomahawk-risteilyohjusta. Iskussa kuoli neljä syyrialaista sotilasta.

Myös Venäjällä on ollut miehistöä lentokentällä. Yhdysvaltojen kerrotaan kuitenkin ilmoittaneen iskusta venäläisille etukäteen.

Venäjän mukaan isku vahingoittaa merkittävästi Yhdysvaltain ja Venäjän välejä. Kremlin mukaan Syyrian armeijalla ei ole kemiallisia aseita.

Lue myös:

    Uusimmat