Mainos

Venäjä sallii ulkomaisten tarkkailijoiden pääsyn Tshetsheniaan

Venäjä aikoo sallia ulkomaisten tarkkailijoiden pääsyn Tshetsheniaan. Asiasta kertoi Euroopan unionin korkea edustaja Javier Solana tänään. Solana sanoi saaneensa tiedon asiasta Euroopan neuvoston ihmisoikeuskomissaarilta Alvaro Gil-Roblesilta, jolle Venäjän vt. presidentti Vladimir Putin oli siitä kertonut.

-Tämä saattaa olla merkki positiivisesta kehityksestä. Venäjän viranomaiset ovat hyväksyneet, että heidän Tshetshenian humanitaarisessa operaatiossaan tulee olla mukana myös Euroopan neuvoston edustajia, Solana sanoi. Solana jatkoi, että parhaillaan käydään neuvotteluja siitä, voisiko myös Euroopan turvallisuus- ja yhteistyöjärjestö Etyj olla mukana.

Euroopan neuvosto on jo aikaisemmin korostanut, että alueelle mahdollisesti lähetettäville tarkkailijoille on pystyttävä takaamaan vapaa liikkuvuus. Ihmisoikeuskomissaari Alvaro Gil-Robles puolestaan pyysi Strasbourgissa lähettämään nopeasti humanitaarista apua Tshetsheniaan ja perustamaan alueelle humanitaarisen avun toimiston yhteistyössä Venäjän kanssa.

Tshetshenia

Gil-Robles kävi alkuviikosta Tshetsheniassa ja sen pääkaupungissa Groznyissa. Hän sanoi järkyttyneensä siviilien kärsimyksistä ja kertoi tilanteen alueella huonontuneen ratkaisevasti sitten edellisen käyntinsä joulukuussa. Vastauksena raportteihin, joissa kerrotaan vakavista ihmisoikeusrikkomuksista Tshernokozovon suodatusleirillä, Gil-Robles sanoi Euroopan neuvoston kidutuksenvastaisen ryhmän olevan parhaillaan paikan päällä tutkimassa asiaa. Gil-Robles kertoi itsekin saaneensa matkansa aikana tietoja ihmisoikeusrikkomuksista, mutta kieltäytyi yksilöimästä asiaa tarkemmin.
(STT-REUTERS)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.