Mainos

Venäjä puolustaa päätöstään USA:n lähetystön väen vähentämisestä

Venäjän ja Yhdysvaltain välien paraneminen vaatii pahenevan poliittisen skitsofrenian paranemista Washingtonissa, sanoi Venäjän presidentin tiedottaja Dmitri Peskov maanantaina. Hänen mukaansa välien paranemisesta ei juurikaan ole merkkejä.

Sunnuntaina Venäjän presidentti Vladimir Putin ilmoitti, että Yhdysvaltain on vähennettävä lähetystönsä työntekijämäärää 755:llä.

Venäjän päätös vähennyksestä on vastaus Yhdysvaltain uusille pakotteille, jotka USA:n kongressi hyväksyi viime viikolla. Valkoinen talo on ilmoittanut, että myös presidentti Donald Trump aikoo hyväksyä ne.

Vielä ei tiedetä, kuinka montaa yhdysvaltalaista vähennys koskee. Putin vahvisti, että vähennys koskee 755:tä Yhdysvaltain diplomaattia ja paikalta palkattua venäläistä työntekijää.

Peskovin mukaan on Yhdysvaltain päätäntävallassa, ketkä joutuvat lopettamaan työnsä.

Yhdysvaltain lähetystö ei ole kertonut, kuinka paljon henkilökuntaa on Yhdysvaltain Moskovan-suurlähetystössä ja Pietarin, Jekaterinburgin ja Vladivostokin konsulaateissa.

Yhdysvaltain ulkoministeriö on kuvannut Venäjän päätöstä lähetystön väen vähentämisestä valitettavaksi ja aiheettomaksi. Ministeriön mukaan Yhdysvallat arvioi Venäjän päätöksen vaikutuksia ja sitä, kuinka vastata siihen.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.