Venäjä on valloittanut Kreminnan ja pyrkinee piirittämään Itä-Ukrainaan linnoittautuneet joukot, Britannia arvioi

Venäläiskenraalin mukaan Venäjän tavoitteena on vallata koko itäinen ja etelä-Ukraina 1:55
Venäläiskenraalin mukaan Venäjän tavoitteena on vallata koko itäinen ja etelä-Ukraina.

Venäjä on raporttien mukaan valloittanut Luhanskin alueen läntisen rajan lähistöllä sijaitsevan Kreminnan kaupungin, jossa asui ennen sodan syttymistä noin 18 000 ihmistä, kertoo Iso-Britannian puolustusministeriö Twitterissä.

Puolustusministeriön mukaan tällä hetkellä raskaita taisteluita käydään Iziumin eteläpuolella. Izium sijaitsee noin 80 kilometriä Kreminnasta länteen.

Vajaan 50 000 asukkaan Izium on strategisesti erittäin tärkeässä asemassa. Ukrainan puolustuslinja Itä-Ukrainassa pullistuu Iziumin ja Donetskin välisellä alueella voimakkaasti itään, mikä tekee siitä hyökkääjän kannalta houkuttelevan motituskohteen.

Iso-Britannia katsookin, että Venäjän armeijan ajatuksena on todennäköisesti piirittää vahvasti linnoitetut ukrainalaisasemat maan itäosassa.

Venäjä pyrkii Britannian puolustusministeriön mukaan myös etenemään kohti lähekkäin sijaitsevia Slovianskin ja Kramatorskin kaupunkeja pohjoisesta ja idästä. Kaupungit sijaitsevat Venäjän jo valtaamasta Kreminnasta länteen.

Britannian mukaan Ukraina on myös valmistellut puolustusasemia Zaporizhzhian alueelle, joka sijaitsee Melitopolista pohjoiseen ja Mariupolista luoteeseen.

Lue myös:

    Uusimmat